Lazea, BNR: Dacă ai 4,2 mil. euro într-un singur depozit şi nu în 42 de depozite a câte 100.000, ai o problemă. Băncile ar trebui să îşi întoarcă faţa spre economia reală
Economistul-şef al BNR Valentin Lazea le-a recomandat românilor, în contextul crizei din Cipru, să nu ţină banii „la saltea“, dar să constituie depozite de sub 100.000 de euro, plafon care este garantat. Celor care au lichidităţi de peste 4,2 mil. euro Lazea le sugerează să le împartă în cele 42 de bănci din România şi să plaseze diferenţa la bursă sau în fondurile de pensii.
Economistul-şef al BNR Valentin Lazea le-a recomandat românilor, în contextul crizei din Cipru, să nu ţină banii „la saltea“, dar să constituie depozite de sub 100.000 de euro, plafon care este garantat. Celor care au lichidităţi de peste 4,2 mil. euro Lazea le sugerează să le împartă în cele 42 de bănci din România şi să plaseze diferenţa la bursă sau în fondurile de pensii. La nivelul Uniunii Europene depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro. În Cipru, deponenţii cu peste 100.000 de euro în cele mai mari două bănci ar putea înregistra pierderi de 40% în urma condiţiilor impuse de statele zonei euro pentru un pachet de împrumuturi externe. „Fiecare are posibilitatea să plaseze câte 100.000 de euro în cele 42 de bănci. Cei care au mai mult de 4,2 mil. euro pot să-şi găsească alte variante alternative, să-i plaseze la bursă, în fondurile de pensii“, a declarat Lazea, spunând că vorbeşte în nume personal. El le recomandă românilor să nu ţină banii „la saltea“ pentru că deşi dobânzile primite de la bănci pot părea mici, protejează măcar parţial împotriva devalorizării.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro