MApN: Ziua Armatei Române, sărbătorită fără public, din cauza restricţiilor

Autor: Cosmin Pirv Postat la 24 octombrie 2020 152 afişări

MApN: Ziua Armatei Române, sărbătorită fără public, din cauza restricţiilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că duminică, 25 octombrie, Ziua Armatei Române va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, fără public.

Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români.

„Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

În Bucureşti, manifestările vor începe la ora 10.00 la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, unde va avea loc o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori, ceremonia de primire a Drapelului de Luptă al Institutului Medico-Militar şi de depunere a jurământului militar de către studenţi ai anului I de la Catedra de Pregătire şi Perfecţionare Medico-Militară Bucureşti.

De la ora 12.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”) şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) vor avea loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

La Carei va avea loc, de la ora 15.00, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român", o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori.

MApN aminteşte că în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă. „După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ziua armatei,
public,
restricţii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.