Marius Alexe, investitor: Noua emisiune de obligaţiuni a Norofert vizează rostogolirea datoriilor, acele bonduri scadente în 2025

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 14 octombrie 2024 6 afişări

Marius Alexe, investitor: Noua emisiune de obligaţiuni a Norofert vizează rostogolirea datoriilor, acele bonduri scadente în 2025

Norofert (simbol bursier NRF), principalul producător de inputuri organice pentru agricultură şi furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, derulează în această perioadă o emisiune de obligaţiuni prin care urmăreşte, printre altele, rostogolirea datoriilor şi extinderea companiei pe pieţele din Statele Unite şi Brazilia, spune Marius Alexe, investitor cu 12% din capitalul social al emitentului.

„Cu siguranţă am să subscriu de fiecare dată, mi se pare o obligaţie morală. Voi subscrie şi voi lua acţiuni doar acolo unde pot face un control personal, iar asta pot face doar în interiorul companiei. Acele obligaţiuni sunt într-adevăr ca să rostogolim datoriile, celelalte obligaţiuni care expiră în 2025”, afirmă investitorul, invitat la ZF Deschiderea de Astăzi.

În S1/2024, Norofert a avut un rezultat net de 1,8 milioane de lei, cu 40% mai mic decât profitul din aceeaşi perioadă de anul trecut, însă peste nivelul bugetat iniţial de companie. Evoluţia vine pe fondul lipsei de lichiditate din piaţă şi deciziilor prudente ale fermierilor de a nu investi în culturi noi, conform raportului semestrial.

„Ne-am descurcat însă şi fără emiterea unor noi obligaţiuni pentru că putem accesa tot felul de credite oferite de statul român pentru a ajuta sectorul agri. Dar este bine să luăm şi alţi bani pentru că 2025 poate fi foarte ciudat, cu tot felul de şocuri”, continuă Marius Alexe, referindu-se la mult aşteptatele modificări fiscale din România.

Grupul Norofert afişează o evaluare bursieră de circa 60 de milioane de lei şi este deţinut în proporţie de 36% de Vlad Popescu, preşedintele consiliului de administraţie, din care face parte şi Marius Alexe.

„Avem nevoie de linişte financiară şi de bani pentru a ne extinde în Statele Unite şi Brazilia, unde avem o mulţime de oportunităţi pe care le vom accesa în funcţie de cât capital avem la dispoziţie”, continuă investitorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.