Noul plan al Comisiei Europene în lupta cu Trump: Căutarea unor concesii pentru reducerea tarifelor
Uniunea Europeană încearcă să caute concesiile pe care este dispusă să le facă administraţiei Donald Trump pentru a asigura eliminarea parţială a tarifelor impuse, care deja afectează exporturile blocului şi care urmează să crească după 2 aprilie, scrie Bloomberg.
Oficialii UE au fost informaţi în cadrul unor întâlniri de săptămâna aceasta de la Washington că nu există nicio posibilitate de a evita noile tarife pentru automobile şi aşa-numitele tarife reciproce pe care Trump le va impune săptămâna viitoare, potrivit unor surse familiarizate cu discuţiile.
Acest lucru a determinat Comisia Europeană să înceapă să lucreze la un nou posibil acord, care ar stabili domeniile de negociere referitoare la măsurile comerciale, inclusiv reducerea propriilor taxe, investiţii reciproce, precum şi relaxarea unor reglementări şi standarde, au declarat sursele, care au dorit să rămână anonime.
Tarifele reciproce sunt destinate să răspundă la ceea ce Trump consideră a fi taxe neloiale aplicate produselor americane, precum şi la barierele non-tarifare, cum ar fi reglementările interne şi modul în care ţările colectează impozitele, inclusiv taxa pe valoarea adăugată a blocului.
UE susţine că TVA-ul său este un impozit echitabil, nediscriminatoriu, care se aplică în mod egal produselor interne şi importate.
Urmărește Business Magazin

Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
-
Ce mai face George Soros la 94 de ani, „inamicul public" numărul 1 din România. Cine este Alexander Soros, urmașul lui, care a fost decorat de fostul președinte american Joe Biden în locul tatălui său. Scott Bessent, mâna dreaptă a lui Soros, alături de care a prăbușit lira sterlină, e acum ministru de Finanțe în SUA