Nu ştiţi încă unde să vă petreceţi concediul? Iată lista celor mai frumoase plaje din Europa

Postat la 12 iulie 2024 3241 afişări

Când gradele din termometru pur şi simplu au luat-o razna iar ţara întreagă este captivă „în cuptor”, răcoarea brizei şi valurile mării ademenesc pe oricine. Nu este nevoie să sari într-un zbor pe distanţe lungi pentru a-ţi cufunda degetele în nisip alb sidefat sau pentru a vă bălăci într-o lagună turcoaz, relatează CNTraveller.com. Miile de kilometri de coastă ale Europei oferă plaje perfecte, golfuri în afara radarului şi peisaje sălbatice. Iată care sunt unele dintre cele mai frumoase plaje europene.

Santa Giulia, Corsica

Există o mulţime de plaje frumoase în Corsica, dar golful de vis cu nisip alb şi formă de potcoavă din Santa Giulia este în fruntea listei CNTraveller.

Porto Katsiki, Lefkada, Grecia

Abia la mijlocul anilor 1990, infrastructura modernă a ajuns în acest colţ al coastei de vest accidentate din Lefkada, deschizând în cele din urmă Porto Katsiki pentru oameni. Acum, este una dintre cele mai populare plaje de pe una dintre cele mai bune insule greceşti, încadrată de stânci albe dramatice acoperite cu pini.

Calanque d’en Vau, Cassis, Franţa

Întinderea sălbatică şi minunată de coastă dintre Marsilia şi Cassis este adesea lăudată ca alternativa mai discretă din Provence faţă de Coasta de Azur. Găzduieşte un şir de golfuri secrete – sau calanques – care punctează malul: fante de apă albastră irizată în formă de deget, flancate de cioburi de stâncă de calcar. De departe, cea mai frumoasă este Calanque d’en Vau.

Kvalvika beach, Lofoten Islands, Norway

Norvegia este binecunoscută pentru munţii şi fiordurile săle şi mai puţin pentru plaje. În arhipelagul accidentat Lofoten – adânc în interiorul Cercului Arctic – marea este la fel de limpede ca şi Mediterana.

Praia do Carvalho, Portugalia

Dacă n-ar fi fost scara abruptă de gresie şi tunelul căptuşit cu fosile tăiate în stâncă, singura modalitate de a ajunge aici ar fi prin rappelul pe faleza, dând acestui golf pitoresc adăpostit o senzaţie adecvată de insulă pustie.

Spiaggia Grande, Positano, Italy

Doar pentru o clipă, uitaţi de mulţime, de şezlongurile prea scumpe şi de nisipul negru de sub picioare: există ceva absolut atrăgător în porţiunea principală de plajă din cea mai pitorească staţiune de pe litoral din Italia.

Zlatni Rat, Brač, Croatia

Situată pe coasta de sud însorită a insulei Brač, peninsula în formă de limbă se întinde de la satul portuar Bol până la aproximativ 500 de metri în Marea Adriatică, vârful său schimbându-şi subtil forma în funcţie de curent sau vânt.

Cala Macarella, Menorca, Spania

Acest golf paradisiac – situat pe cea mai autentică şi subestimată insulă din Baleare – este bătut de unele dintre cele mai uluitor de albastre ape.

Luskentyre, Insula Harris, Scoţia

În Atlantic, Insula Harris se află în inima Hebridelor Exterioare, nealterate şi subpopulate, din Scoţia.

Plaja Sveti Stefan, Muntenegru

Legată de continent printr-o întindere îngustă de nisip cu tentă roz, micuţa insuliţă cu acoperiş de teracotă Sveti Stefan şi-a găsit faima în anii 1960 ca loc de joacă pentru cei bogaţi şi faimoşi.

Plaja Kleftiko, Milos, Grecia

Milos are cea mai diversă şi dramatică coastă dintre toate insulele greceşti. Călătorii pricepuţi trec peste faimoasa plajă Sarakiniko, unde aglomeraţia poate fi intensă, şi se îndreaptă spre sud-vest către Kleftiko, deoarece izolarea acestei porţiuni o face specială.

Playa de Ses Illetes, Formentera

Nisip moale ca zahărul, mare sticloasă, atât de limpede încât bărcile par adesea suspendate în aer, Playa de Ses Illetes din Formentera este o plajă europeană care seamănă foarte mult cu peisajele din Caraibe.

Plaja Butterfly Valley, Turcia

Se numeşte aşa graţie a peste 100 de specii de fluturi care au habitatul în jurul văii protejate de guvern. Este sculptată în munţi, aşa că singura modalitate de a ajunge aici este cu barca.

Cala Coticcio, Arhipelagul Maddalena, Sardinia

Cu cele şapte insule mari şi cele 55 de întinderi de uscat mai mici împrăştiate în apele cristaline dintre Corsica şi nord-estul Sardiniei, arhipelagul Maddalena este o zonă fabuloasă.

Plaja Seitan Limania, Creta, Grecia

Există un motiv pentru care Seitan Limania este mai populară printre localnicii curajoşi decât mulţimile de turişti: aveţi nevoie de nervi de oţel pentru a aborda drumurile de pământ şi curbele în ac de păr care duc aici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
coasta,
nisip,
insula

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.