Numele vehiculate pentru cele două poziţii de vicepreşedinte ale ANCOM: din partea PNL ar fi Cristin Popa (director executiv ANCOM) şi deputatul Pavel Popescu; PSD s-ar mai gândi dacă lasă postul UDMR sau îl trimite pe deputatul Eugen Dogariu
PSD şi PNL, partidele care formează actuala coaliţie guvernamentală, ar urma să decidă luni pe cine vor susţine la votul din Parlament pentru a prelua cele două funcţii de vicepreşedinte ale ANCOM - autoritatea care face regulile pe piaţa de comunicaţii şi servicii poştale - şi care poate influenţa prin deciziile sale atât taxele plătite de companiile active pe cele două pieţe cât şi, indirect, nivelul de concurenţă dintre jucători prin hotărâri precum cele privind modul în care se interconectează reţelele de comunicaţii.
Procedurile de desemnare a candidaţilor pentru şefia ANCOM sunt centrate pe calcule politice, relaţiile candidaţilor cu liderii partidelor, şi modul în care partidele negociază între ele cum îşi împart funcţiile de la diferite autorităţi şi instituţii.
La fel ca în luna mai, când Parlamentul l-a votat surprinzător în funcţia de preşedinte al ANCOM pe Valeriu Zgonea, un politician al cărui nume nu are rezonanţă în industria de telecomunicaţii, şi în prezent sunt absente orice dezbateri publice privind datele obligatorii care ar trebui să se regăsească în CV-urile candidaţilor sau privind obiectivele pe care aspiranţii la funcţii şi le propun. În mod simteric şi foştii preşedinţi ai ANCOM Sorin Grindeanu şi Vlad Stoica au plecat din poziţia de preşedinte al ANCOM fără să fi prezentat public un raport de activitate pe marginea căruia să existe discuţii.
Care sunt candidaţii consideraţi cu şanse să primească susţinerea PNL şi PSD?. Conform surselor ZF din partea PNL ar fi vorba de Cristin Popa - care este parte din echipa actuală de conducere a ANCOM, în poziţia de director executiv şi deputatul PNL Pavel Popescu, care s-a remarcat în trecut prin luări de poziţii dure împotriva companiei chinezeşti Huawei. Popescu a mai participat şi la unele evenimente care au avut ca tematică procesul de digitalizare. Sursele ZF susţin că Lucian Bode, secretarul general al PNL, l-ar susţine pe Cristin Popa, în timp ce Popescu ar avea susţinerea altor membri ai conducerii partidului.
În cazul PSD, o variantă luată în calcul ar fi deputatul Eugen Dogariu, iar o alta ar fi cedarea funcţiei către UDMR, în condiţiile în care partidul a dat deja preşedintele instituţiei.
Bogdan Iana şi Eugen Lovin, cei care au deţinut în ultimii şase ani funcţiile de vicepreşedinte în cadrul ANCOM, şi ale căror mandate au expirat, nu au făcut până în prezent declaraţii publice despre intenţia de a candida sau nu pentru un nou mandat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro