O echipă coordonată de o cercetătoare ROMÂNCĂ a dezvoltat un aliaj revoluţionar
Este pentru prima dată când sunt documentate modurile în care aliajul poate fi utilizat.
O echipă de cercetători coordonată de românca Emilia Moroşan, de la Rice University, Houstos, Texas, a dezvoltat un aliaj din titan şi aur care ar putea revoluţiona modul în care sunt reailzate protezele. În studiul publicat în revista Science Advances este menţionat faptul că materialul este de patru ori mai dur decât titaniul pur şi poate fi utilizat în acelaşi timp cu ţesutul uman viu.
În momentul de faţă, titanul este preferat pentru producerea protezelor, deoarece este dur, rezistă la uzură şi nu este toxic. Cu toate acestea, s-a constatat că implanturile de acest tip trebuie înlocuite după aproximativ 10 ani, din cauza faptului că se degradează. Specialiştii americani susţin, însă, că produsul lor va avea o rată de deteriorare mai mică cu 70% faţă de titanul folosit astăzi în domeniul medical.
,,Este de patru ori mai dur decât titanul pur, utilizat la ora actuală pentru producerea implanturilor dentare şi a articulaţiilor artificiale. Acest compus nu este dificil de fabricat şi nu este, de fapt, un material nou", menţionează Emilia Moroşan într-un comunicat de presă emis de Rice University.
Cititi mai multe pe www.descopera.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro