Omul de afaceri Dan Şucu intră pe piaţa închirierilor de apartamente de lux, cu o investiţie de 15 milioane euro într-un imobil exclusivist, într-o zonă emblematică a Capitalei

Postat la 27 septembrie 2024 31 afişări

Creşterea numărului de vizitatori străini şi dezvoltarea mediului de business internaţional au dus inevitabil la o nevoie tot mai acută de locuinţe destinate închirierii, pe termen scurt sau lung, gândite pentru diferite categorii de clienţi.

Segmentul apartamentelor destinate închirierii se află în plin avânt în Bucureşti, unde piaţa rezidenţială s-a dezvoltat puternic în ultimii ani, capitala României urmând modelul celorlalte capitale europene, în care dezvoltatorii se gândesc atât la clienţii care vor să cumpere locuinţe, cât şi la categoria tot mai extinsă a celor care vor să închirieze. 

Creşterea numărului de vizitatori străini şi dezvoltarea mediului de business internaţional au dus inevitabil la o nevoie tot mai acută de locuinţe destinate închirierii, pe termen scurt sau lung, gândite pentru diferite categorii de clienţi.

Unul dintre investitorii care s-au orientat spre acest sector este omul de afaceri Dan Şucu, care a investit circa 15 milioane euro într-un complex cu opt apartamente de lux, situat în zona Primăverii-Dorobanţi, în apropierea Aviatorilor.  Prin calitatea dotărilor şi locaţie, acest complex este o opţiune perfectă pentru directori de multinaţionale, angajaţi ai ambasadelor sau oameni de afaceri români ori străini care doresc o experienţă de locuire premium, într-o zonă emblematică a Bucureştiului.

„Există un număr destul de mic de clienţi cărora această ofertă le este adresată, dar nici oferta pe care o au în piaţă nu este foarte mare. Zona Primăverii-Dorobanţi este consacrată deja ca prima zonă de elită a Bucureştiului. Tot ce este construit şi ce a fost ulterior adăugat în acest perimetru se adresează unui client premium. Clientul premium caută siguranţă, prestigiu şi confort“, spun reprezentanţii proprietarului. 

Zona oferă cu siguranţă ceva pentru fiecare potenţial client, de la spaţiu verde, o comunitate civilizată, magazine, piaţă, servicii medicale, parc şi arhitectura specifică a acestui colţ de Bucureşti. Cartierul este alcătuit din vile cu un farmec aparte, spaţii verzi generoase, fiind o zonă liniştită şi discretă a Capitalei, foarte aproape de parcul Herăstrău (Regele Mihai I).

„Potenţialul chiriaş caută în principal spaţiu verde. Faptul că blocul nostru are o grădină generoasă în mijlocul Capitalei îi dă un plus de valoare. Existenţa unui concierge, a securităţii zonei, ţinând cont că sunt multe ambasade în apropiere, şi o parcare subterană suficient de mare, au devenit nu o opţiune, ci o obligaţie pentru cei care oferă locuinţe spre închiriere în această zonă.“ 

Situat pe strada Muzeul Zambaccian, la nr. 15, blocul oferă clienţilor şase apartamente cu două dormitoare, la preţuri de închiriere cuprinse între 7.200 şi 10.000 euro, şi un apartament cu două camere, care include un dormitor şi un living.

Locuinţele sunt bine compartimentate, spaţioase, cu suprafeţe cuprinse între 110 mp şi 254 mp, incluzând o terasă generoasă.

Perioada minimă de închiriere este de un an, dar strategia dezvoltatorului este de a atrage clienţi care rămân în noua locuinţă o perioadă mai lungă de timp.

Fiecare apartament are deja bucătăria şi dressingul mobilate, restul locuinţei urmând să fie amenajat în funcţie de preferinţele clientului. Chiriaşii vor avea la dispoziţie şi staţii de încărcare pentru maşini electrice pentru toate locurile de parcare din subsol.

La nivelul dotărilor, locuinţele au fost amenajate, atât la interior, cât şi la exterior, cu o atenţie deosebită la detalii, pentru a răspunde nevoilor şi gusturilor unor clienţi sofisticaţi. Imobilul are faţada exterioară ventilată, placată cu piatră, sistemul de climatizare VRF montat pe acoperiş, cu aer condiţionat individual pentru fiecare apartament, încadrat în tavane, încălzirea centralizată, cu cazane montate în subsolul clădirii, şi sistem de casă inteligentă cu protocol KNX. Uşa de la intrare este blindată cu placare de lemn, iar interiorul blocului este placat cu marmură şi onix.

„Această investiţie este gândită pe termen lung, pentru închiriere, şi nu vizăm scoaterea apartamentelor la vânzare. Plecăm de la premisa că, aşa cum se întâmplă în toate capitalele europene, şi în Bucureşti piaţa de închirieri se va dezvolta în continuare într-un ritm alert.“

Comparativ, în Praga s-au construit în ultimii 10 ani peste 50.000 de locuinţe destinate exclusiv închirierii, în timp ce Varşovia dispune de 10.000 de locuinţe în astfel de ansambluri şi alte 20.000-30.000 aflate în construcţie.


Pentru informaţii - ANCA PANTAZI - 0727 333 825 (anca.pantazi@mobexpert.ro)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.