Oprescu, despre proiectul staţiei de epurare Glina: Este o ambiţie, o provocare. Poluarea se va reduce
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că proiectul staţiei de la Glina este o ambiţie şi o provocare, prin construcţia incineratorului pentru nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate urmând să fie redusă poluarea pe râul Dâmboviţa, dar şi pe Dunăre şi Marea Neagră.
"Este o ambiţie şi o provocare, pentru că proiectul a început pentru prima fază în 1987, a continuat, s-a oprit, a fost reînceput, iar în urmă cu doi ani de zile a fost terminată prima etapă. Astfel a întărit şi încrederea Comisiei Europene, care a acordat cele peste 360 de milioane de euro. Cea mai mare staţie de epurare înseamnă mărirea de la 10 la 12 metri cubi pe secundă a epurării apelor uzate, poluare redusă atât pentru râul Dâmboviţa, cât şi pentru Dunăre şi Marea Neagră", a spus primarul general Sorin Oprescu, la conferinţa de lansare a proiectului privind finalizarea staţiei de epurare de la Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa (Caseta).
Potrivit primarului general, în proiect intră executarea lucrărilor de extindere a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina, construcţia unui incinerator pentru nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor uzate, precum şi "conexiunile", respectiv canalele de drenaj ale Capitalei.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro