(P) Bestseller de vară: 7 produse de îngrijire pe care trebuie să le ai

Postat la 07 iunie 2024 27 afişări

(P) Bestseller de vară: 7 produse de îngrijire pe care trebuie să le ai

Vara este sezonul vacantelor, al zilelor petrecute la terasa sau în grădină, dar şi al sesiunilor de plajă şi piscină. Ca să te bucuri de un look impecabil pe tot parcursul verii, priotitizeaza întotdeauna îngrijirea pielii şi a părului. Cu o rutină de îngrijire simplă şi corectă, poţi să ai o piele plină de strălucire şi un păr sănătos, fără eforturi colosale.

Descoperă 7 produse de îngrijire must-have pentru vară, de la burele Lufa şi până la serul cu vitamina C:

Buretele Lufa

Lufa sau Loofah este o plantă, care odată uscată se poate transforma într-un burete exfoliant perfect pentru îngrijirea pielii. Bureţii Lufa se găsesc uşor în hypermarketuri, farmacii sau drogherii şi sunt un must-have pe perioada verii. Îi poţi folosi pentru exfolierea înainte de autobronzant sau alte tratamente corporale, dar şi pentru a îndepărta nisipul şi sărea de pe piele atunci când vii de la plajă.

Dacă îţi doreşti o sesiune de SPA şi îngrijire a pielii acasă, foloseşte buretele Lufa în timpul unei băi calde, aromată cu uleiuri esenţiale. Nu uita să porneşti ventilatorul din baie când te relaxezi în cadă sau faci un duş fierbinte. Ventilatorul pentru baie te ajută nu doar să elimini umezeala, ci şi să filtrezi aerul. Dacă îţi doreşti un model cât mai performant, cauta un ventilator pentru baie cu senzor de umiditate şi filtru HEPA.

Ca să te bucuri de toate beneficiile bureţilor Lufa, asigură-te că ai grijă de ei corespunzător, altfel aceştia se pot contamina cu bacterii. Curăţă bureţii foarte bine după utilizare şi schimbă-i cât mai des, chiar la o săptămână sau două.

Autobronzantul

Expunerea prelungită şi fără fotoprotecţie la soare poate dăuna sănătăţii pielii, de aceea cea mai bună soluţie ca să ai o piele sărutată de soare este autobronzantul. Un autobronzant bun îţi va oferi un rezultat natural, fără să îţi afecteze pielea.

Dacă nu ai mai folosit până acum astfel de produse, optează pentru un autobronzant cu efect gradual, care îţi va colora pielea în decursul mai multor utilizări.

Aplică autobronzantul după exfolierea pielii, ca să eviţi petele inestetice. În cazul în care mirosul specific al acestor produse ţi se pare puternic, porneşte ventilatorul din baie în timpul aplicării.

Crema cu SPF

Crema cu SPF este un must pe tot parcursul verii, atât pentru pielea feţei, cât şi pentru cea a corpului. Asigură-te că ai o cremă cu SPF pe care te poţi baza, cu factor de protecţie solară 30 sau 50, astfel încât să previi arsurile solare.

Aplică crema cu SPF zilnic, pe toate zonele expuse la razele soarelui. Dacă faci plajă, va fi necesar să reaplici SPF de mai multe ori, de preferat la o oră sau două.

Ca să nu uiţi să aplici fotoprotecţie, păstrează crema la îndemână, fie lângă oglinda din baie, fie pe măsuţa de toaletă sau în dulapul cu cosmetice.

Serul cu vitamina C

Vitamina C e unul dintre cei mai minunaţi activi pentru ten. Aceasta poate ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi, e bogată în antioxidanţi şi îţi poate fi aliat în prevenirea petelor pigmentare. În plus, cremele şi produsele pentru ten bogate în vitamina C pot oferi luminozitate tenului, mai ales dacă le foloseşti pe termen lung.

Optează pentru un ser cu vitamina C cu o concentraţie între 10% şi 20%, ca să te bucuri la maxim de efectele benefice ale acestui ingredient. Aplică serul în rutină de zi, după gelul de curăţare şi toner, dar înainte de cremă cu fotoprotecţie.

Uleiul de duş

Uleiul de duş e cea mai bună alternativă la gelurile de dus, dacă îţi doreşti extra hidratare pentru pielea ta. Pe timpul verii, pielea este predispusă la uscare şi deshidratare, în special în zilele caniculare. Foloseşte un ulei de dus ori de câte ori simţi nevoia sau chiar zilnic, în special când nu ai răbdare să aplici creme hidratante.

Poţi păstra uleiul de dus la îndemână, pe cadă din baie sau în etajera de la duş, ca să te bucuri de efectele sale minunate cât mai des.

Spray cu sare de mare

Sprayul cu sare de mare pentru păr te va ajuta să obţii bucle lejere şi un look numai bun pentru vara. Foloseşte un produs fără sulfaţi sau parabeni, pe care să îl aplici în cantităţi moderate pentru a da textura şi volum părului. Dacă ai părul uscat, nu aplica un astfel de spray zilnic, deoarece este posibil să usuci prea tare firul de păr.

Masca şerveţel pentru hidratare

Dacă vrei să îţi hidratezi şi revigorezi tenul rapid, încearcă o mască şerveţel. Cauta un produs cu ingrediente de calitate, precum Centella Asiatica, acidul hialuronic, extractul de pelin sau panthenolul. Aplică masca şerveţel pentru 15-20 de minute său conform instrucţiunilor de pe ambalaj, iar mai apoi masează delicat tenul.

Ca să obţii un look fresh şi relaxat de vară, pune accentul pe exfoliere, hidratare şi fotoprotecţie vara aceasta. Investeşte în produse precum uleiul de dus, crema cu SPF, buretele Lufa, serul cu vitamina C sau masca şerveţel pentru hidratare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piele,
vara,
ingrijire,
produse,
par,
baie,
crema,
plaja

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.