Ponta, despre impozitele majorate în Codul Fiscal actualizat: Decizia aparţine autorităţii locale - VIDEO

Autor: Departamentul Economic Postat la 16 martie 2015 68 afişări

Decizia de majorare sau de reducere a impozitelor aparţine autorităţii locale, a declarat premierul Victor Ponta, ca reacţie la informaţiile privind modificările din proiectul actualizat al noului Cod Fiscal.

"Dacă vreţi, taxele nu o să crească niciodată în următorii 100 de ani. Este decizia autorităţilor locale, pot să le scadă sau pot să le crească, în funcţie de cum consideră autorităţile locale. Până acum, a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament. Dacă autorităţile locale consideră că e bine, pot să scadă toată taxele sau pot să le crească, în nişte limite ", a răspuns Ponta întrebărilor presei privind proiectul actualizat de Cod Fiscal.

El a reluat ideea că noul Cod Fiscal va fi adoptat de Parlament.

"Alea bune, adică reducerea TVA, nu le face Guvernul, dar dacă e ceva de rău, face Guvernul", a adăugat Ponta.

Premierul a mai afirmat, anterior, că nu Guvernul impune noul Cod Fiscal, deoarece documentul va fi aprobat de Parlament, arătând însă în acelaşi timp că este luată în calcul angajarea răspunderii dacă opoziţia blochează adoptarea noului Cod.

Impozitul pentru locuinţe pregătit pentru populaţie începând cu anul viitor a fost majorat în proiectul actualizat de Cod Fiscal redactat de Guvern, comparativ cu documentul anunţat în urmă cu o lună, prin creşterea valorii impozabile în funcţie de care este calculată suma finală de plată.

Noul document, datat 13 martie şi obţinut de MEDIAFAX, prevede creşteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de clădiri.

De asemenea, impozitul pe terenul intravilan şi cel extravilan a fost majorat în proiectul actualizat, prin creşterea valorilor la care este înmulţită suprafaţa terenului, pentru stabilirea sumei de plată.

Şi impozitul pe maşini a fost majorat în proiectul actualizat de Cod Fiscal, prin creşterea sumelor fixe luate în calcul la stabilirea sumei finale de plată.

Documentul mai prevede că lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii.

TVA de 9% va fi introdusă, începând cu anul viitor, şi pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul că sportul este un fenomen social şi economic care prezintă un grad înalt de interes pentru populaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PONTA,
COD FISCAL,
/actualitate/ponta-despre-impozitele-majorate-in-codul-fiscal-actualizat-decizia-apartine-autoritatii-locale-video-13996263
13996263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.