Primăria Timişoara a investit 110,8 mil. lei în modernizarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Cetăţii

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 11 iulie 2024 23 afişări

Primăria Timişoara a investit 110,8 mil. lei în modernizarea liniei de tramvai de pe Bulevardul Cetăţii

Primăria municipiului Timişoara a finalizat o investiţie de 110,8 mil. lei (aproximativ 22 mil. euro), din care 66,6 mil. lei (peste 13 mil. euro) reprezintă cofinanţarea Uniunii Europene, din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Regional Vest 2021-2027, ce a presupus reabilitarea liniei de tramvai de pe bulevardul Cetăţii pe o lungime de 3,5 km, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi zone verzi, dar şi creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

’’Acum, bulevardul Cetăţii e un culoar de mobilitate cu opţiuni reale pentru toţi cei care circulă pe aici - pietoni, şoferi, biciclişti sau utilizatori de transport public. E un pas mare pentru încurajarea mobilităţii urbane sustenabile. De exemplu, de la reluarea circulaţiei tramvaielor, avem peste 6,5 milioane de călătorii pe liniile 4 şi 7 şi aproape 16.000 de ture de tramvai. Sunt încrezător că tot mai mulţi timişoreni vor utiliza transportul public verde şi bicicleta pe măsură ce infrastructura va deveni tot mai calitativă’’, a declarat Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, într-un comunicat de presă. 

În cadrul proiectului de investiţii au fost modernizate linia de tramvai şi partea carosabilă, pe o  lungime totală de 3,5 km şi au fost amenajate piste de biciclete, pe ambele părţi ale bulevardului, pe o distanţă totală de 2,88 km, nouă staţii moderne pentru transportul public, cinci sisteme noi de bike-sharing şi trei sisteme de management al traficului. Acestea implică şi patru tipuri de măsuri de accesibilizare pentru persoanele cu dizabilităţi: locuri speciale de parcare, marcaj tactil, rampe de acces şi sisteme acustice a instalaţiilor de semaforizare, potrivit comunicatului de presă transmis de primăria Timişoara.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
tramvai,
modernizare

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.