Procurorii schimbă acuzaţia de trafic de persoane împotriva lui Andrew Tate
Procurorii au declarat marţi că influencerul Andrew Tate, fratele său Tristan şi alţi doi suspecţi sunt cercetaţi pentru trafic de persoane în formă continuată, afirmând că este o infracţiune mai gravă decât acuzaţiile separate de trafic de persoane, potrivit Reuters.
Fraţii Tate şi două suspecte din România se află în arest la domiciliu în aşteptarea anchetei penale pentru suspiciuni de trafic de persoane, viol şi formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.
Fraţii Tate au negat acuzaţiile.
În conformitate cu legislaţia română, procurorii au depus acuzaţii împotriva celor patru suspecţi, dar cazul este în curs de investigare şi nu a ajuns încă în instanţă. Se aşteaptă ca procurorii să îi trimită în judecată mai târziu în luna iunie.
Cei patru au fost reţinuţi de poliţie din 29 decembrie până la 31 martie, când au fost plasaţi în arest la domiciliu.
Marţi, DIICOT i-a notificat pe fraţii Tate că acuzaţia de trafic de persoane a fost schimbată în trafic în formă continuată, a declarat un purtător de cuvânt al DIICOT. Potrivit legislaţiei româneşti, traficul de persoane adulte este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.
Încă o victimă a fost adăugată la acest caz, care a început cu şase femei, a precizat purtătorul de cuvânt.
Echipa de avocaţi a fraţilor Tate a declarat că modificările de marţi au fost în „interesul legal” al suspecţilor.
„Cadrul legal a fost revizuit şi modificat pentru a asigura menţinerea unei anchete imparţiale”, au spus ei într-o declaraţie.
Tot marţi, procurorii DIICOT au anunţat că au deschis o anchetă penală separată împotriva unui român apropiat al fraţilor Tate, sub acuzaţia de trafic de persoane şi de constituire a unui grup infracţional pentru a exploata sexual şapte femei.
Procurorii au declarat că Vlad Obuzic, pe ale cărui platforme de socializare apar imagini cu el alături de fraţii Tate, şi alţi doi suspecţi şi-au recrutat presupusele victime seducându-le şi pretinzând în mod fals că doresc o relaţie sau o căsătorie.
Victimele erau apoi constrânse să producă conţinut pornografic pentru site-urile de socializare, suspecţii păstrând majoritatea câştigurilor.
„Pentru a se asigura de loialitatea victimelor şi de faptul că vor presta doar în beneficiul membrilor grupului, acestea erau obligate să îşi tatueze numele sau faţa membrului grupului care le exploata”, au declarat procurorii într-un comunicat.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro