Raiffeisen Bank International ar putea să restrângă afacerile sau să se retragă din Rusia şi unele ţări din estul Europei
Raiffeisen Bank International este pregătită să reducă operaţiunile din Rusia şi unele ţări din estul Europei sau chiar să iasă de pe unele pieţe, dacă riscurile au devenit prea mari, însă se va concentra în continuare pe afacerile din România, Cehia, Slovacia şi Austria.
Banca austriacă se află în proces de evaluare a tuturor celor 15 pieţe pe care activează şi va decide în următoarele şase luni ce afaceri va restrânge şi dacă se va retrage din unele ţări, a declarat Karl Sevelda, directorul general executiv al Raiffeisen Bank, pentru publicaţia internă a băncii, relatează Bloomberg.
"Acolo unde nu putem obţine profituri satisfăcătoare şi unde nu se întrevede o îmbunătăţire, vom reduce afacerea sau putem chiar să ieşim de pe una dintre pieţe", a declarat Sevelda.
El a precizat că Raiffeisen se concentrează în continuare pe afacerile din România, Austria, Cehia şi Slovacia şi a scos Rusia şi Polonia de pe lista ţărilor cărora le acordă prioritate, listă publicată în 2013.
Raiffeisen Bank estimează că va înregistra o pierdere de peste 500 de milioane de euro în 2014, din cauza conflictului dintre Rusia şi Ucraina, a deprecierii rublei şi a rezultatelor slabe ale economiei ruseşti.
Raiffeisen este a treia mare bancă străină din Rusia, după UniCredit şi Societe Generale, iar cea mai mare parte a profitului a fost generată de afacerea din Rusia în fiecare an începând cu 2011.
Banca austriacă este deţinută de 490 de bănci cooperatiste locale, prin intermediul a opt entităţi regionale şi a Raiffeisen Zentralbank.
"E de înţeles dacă băncile regionale şi băncile primare Raiffeisen sunt puţin alarmate. Ceea ce citeşti despre Rusia este, într-adevăr, alarmant. Îi asigur pe acţionarii noştri că vom acţiona ţinând cont de riscuri", a declarat Sevelda.
Raiffeisen Bank International a raportat, pentru primele nouă luni ale anului trecut, un profit după taxe în România de 81 milioane euro, în stagnare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, veniturile mai mari din comisioane şi tranzacţionare fiind anulate de scăderea veniturilor din dobânzi.
Activele totale raportate de banca austriacă pentru România au urcat cu 3,1%, de la 6,31 miliarde euro la 6,51 miliarde euro.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro