Realegerea lui Trump, într-o singură imagine pe Wall Street: acţiunile Tesla, plus 15%, JP Morgan, plus 12%, Nvidia, plus 4%. Cele ale Oracle au urcat cu 5,5%, Amazon cu 4%, Google 4%. Bursa americană, la maxim istoric
O imagine face cât o mie de cuvinte. Mai jos aveţi o “hartă a căldurii” din 6 noiembrie 2024 de pe Wall Street, unde majoritatea companiilor din sectorul tehnologic, financiar şi al consumului ciclic au înregistrat creşteri semnificative, simbolizate prin blocurile verzi.
Acţiunile Tesla, plus 15% în contextul în care Elon Musk este un apropiat al lui Trump, JP Morgan, plus 12% pe fondul perspectivelor de dereglementare, Nvidia, plus 4%. Acţiunile Oracle au urcat cu 5,5%, Amazon cu 4%, Google 4%. S&P500 a urcat cu 2,5% la un maxim istoric de 5.929 de puncte iar Dow Jones cu 3,6% la 43.730 de puncte.
Realegerea lui Trump a jucat un rol important în aceste aprecieri, având în vedere politicile sale de stimulare economică şi de reducere a reglementărilor, aspecte care de obicei susţin pieţele bursiere.
Financial Times notează că revenirea lui Donald Trump şi a unui Senat controlat de republicani au făcut ca bancherii americani, titanii capitalului privat şi alţi directori din domeniul serviciilor financiare să aştepte cu sufletul la gură perspectivele de dereglementare.
Companiile anticipează că o schimbare de personal la vârful agenţiilor-cheie şi în Congres va conduce la o abordare mai permisivă a tuturor aspectelor din sectorul serviciilor financiare, de la cerinţele de capital ale băncilor la preluări şi norme de protecţie a consumatorilor.
Trump nu a anunţat cine va prelua funcţiile financiare de vârf în administraţia sa. Însă, în mod tradiţional, preşedinţii agenţiilor americane de reglementare sunt schimbaţi odată cu preluarea preşedinţiei, iar grupurile din domeniul serviciilor financiare au mari speranţe că Trump va nominaliza candidaţi care să fie mai favorabili industriei, aşa cum a făcut după ce a câştigat primul său mandat în 2016.
Gary Gensler, preşedintele Comisiei pentru valori mobiliare şi burse (Securities and Exchange Commission), a fost bestia neagră a unei mari părţi a sectorului după ce a condus un blitz de reglementare care a declanşat o ripostă feroce şi acuzaţii - pe care le-a respins întotdeauna - că şi-a depăşit atribuţiile.
Deşi o parte din programul său a fost deja anulat ca urmare a proceselor, administratorii de fonduri cred acum că republicanii vor modifica probabil multe dintre regulile impuse de SEC şi de alte organisme de supraveghere, precum şi că vor renunţa la unele propuneri controversate care sunt în curs de examinare sau sunt contestate în instanţă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro