REPORTAJ: La Consiliul PSD, social-democraţii au mâncat fără să li se dea şi fără să ceară bon fiscal - FOTO
Social-democraţii veniţi din toată ţara la şedinţa Consiliului Naţional al PSD de la Palatul Parlamentului au cumpărat mâncare, sucuri şi cafea de la bufete amenajate special, de unde însă nu au primit şi nici nu au cerut bonuri fiscale, organizatorii explicând că astfel de case nu puteau fi instalate.
Deşi Guvernul a adoptat recent un act normativ care prevede măsuri dure pentru cei care fac evaziune fiscală, inclusiv pentru cei care nu emit bonuri fiscale, dând posibilitatea cumpărătorului să primească gratuit produsul în cazul în care nu i se oferă bon, produsele alimentare au fost vândute, vineri, la Consiliul Naţional al PSD, fără emiterea bonurilor fiscale.
Întrebate de ce nu eliberează bonuri fiscale pentru produsele vândute, vânzătoarele, care nu aveau un aparat de marcat, au răspuns: "Dacă vreţi bon, veniţi mai târziu", fără detalii.
Întrebaţi, la rândul lor, de ce nu solicită bon fiscal pentru ceea ce cumpără, unii dintre social-democraţi au spus că nu ştiau despre această lege, dar că li se pare o idee bună.
Cu puţin timp înainte, în atelierul "Finanţe" din cadrul Consiliului Naţional, organizat într-o sală alăturată, premierul Victor Ponta declara: "Nu plec din funcţia de prim-ministru până nu duc la capăt bătălia cu evaziunea fiscală".
Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Centrului Internaţional de Conferinţe, Daniel Marin, organizatorul evenimentului, a justificat absenţa bonurilor fiscale prin faptul că, din punct de vedere tehnic, nu puteau fi instalate case de marcat doar pentru un bufet care funcţionează câteva ore, dar a asigurat că vor fi întocmite acte contabile pentru toate produsele vândute.
"Este vorba de un bufet special instalat pentru acest eveniment. De obicei, pe această locaţie nu există un bufet care să funcţioneze zi de zi, aşa cum funcţionează în alte părţi ale Parlamentului. Nu se puteau instala, din punct de vedere tehnic, astfel de case de marcat doar pentru un bufet care funcţionează doar câteva ore şi oricum se vor face actele contabile pentru toate produsele vândute la acest bufet organizat ad-hoc. În celelate locaţii din Parlament, unde există organizate astfel de puncte de vânzare de produse alimentare zi de zi, există case de marcat", a spus directorul.
Guvernul a decis ca, de la 1 martie, clienţii care nu primesc bon fiscal să poată pleca dintr-un magazin, restaurant sau alt spaţiu cu produsul primit fără să îl achite, iar premierul Victor Ponta a insistat în repetate rânduri pentru această regulă.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avertizat comercianţii că le este interzis să înmâneze clienţilor alte documente care atestă plata pentru bunurile sau serviciile achiziţionate decât bonurile fiscale, riscând penalităţi.
Inspectorii Direcţiei Antifraudă au precizat că vor sigila, de la 1 martie, punctul de lucru al comercianţilor prinşi că nu utilizează casele de marcat fiscale sau nu emit bon fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate, pe durata suspendării activităţii, cu amenzi între 10.000 şi 15.000 lei.
În această săptămână, mai multor restaurante şi localuri cunoscute din Bucureşti le-a fost suspendată activitatea de către de inspectorii fiscali, pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, întrucât nu emiteau bonuri fiscale.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro