România se educă în trei schimburi: Mai mult 2.500 din elevi dintr-o şcoală din Sectorul 3 învaţă în trei schimburi, în aşteptarea finalizării unui proiect de reabilitare şi extindere

Autor: Ramona Cornea Postat la 10 ianuarie 2024 179 afişări

Mai mult de 2.500 de elevi din Şcoala nr. 195 Hamburg din Sectorul 3 învaţă în prezent trei schimburi, cu ore care durează 40 de minute şi cu pauze de cinci minute.

România se educă în trei schimburi: Mai mult 2.500 din elevi dintr-o şcoală din Sectorul 3 învaţă în trei schimburi, în aşteptarea finalizării unui proiect de reabilitare şi extindere

„Ei acum învaţă toţi în două corpuri din trei. Situaţia durează de la începutul anului şcolar, renovarea unui corp trebuie să fie gata acum, la începutul anului, şi urmează să intre alt corp în renovare. În plus, vor mai construi ceva nou, iar lucrările se întind până în 2026. Au scurtat orele şi i-au înghesuit pe toţi acolo, ultimii termină orele la 18.30.”

Mai mult de 2.500 de elevi din Şcoala nr. 195 Hamburg din Sectorul 3 învaţă în prezent trei schimburi, cu ore care durează 40 de minute şi cu pauze de cinci minute.

„Ei acum învaţă toţi în două corpuri din trei. Situaţia durează de la începutul anului şcolar, renovarea unui corp trebuie să fie gata acum, la începutul anului, şi urmează să intre alt corp în renovare. În plus, vor mai construi ceva nou, iar lucrările se întind până în 2026, deci este un şantier. Au scurtat orele şi i-au înghesuit pe toţi acolo, ultimii termină orele la 18.30. Fiica mea are program de la 8:00 până la 12:30, nu are de nici să ducă la toaletă între ore”, a spus pentru ZF Adriana D., părintele unui elev de la Şcoala nr. 195 din Sectorul 3.

Astfel, corpul B al şcolii este în proces de reabilitare, cu termen de finalizare în februarie 2024. Constructorul îşi doreşte să predea lucrarea în decembrie 2023, însă părinţii elevilor de acolo nu consideră că acest termen este unul realist. Corpul A al clădirii va fi extins cu încă trei niveluri, iar proiectul de extindere vizează unirea corpului A cu sala de sport. În corpul A, după finalizarea lucrărilor, vor fi aproximativ 50 de săli de clasă, laboratoare, o sală de sport, sala de festivităţi, sală de mese cu dublă folosinţă.

„În acest moment în şcoală există 94 de clase, cu aproximativ 2.500 de elevi. În clasa fiicei mele sunt 33 de elevi. Direcţiunea îşi doreşte ca numărul lor să ajungă la 1.700 în următorii cinci ani. Părinţii nu reacţionează la ce se întâmplă pentru că nu vor să le creeze probleme copiilor. Şi dacă reacţionează, ce credeţi că se întâmplă? Sunt foarte convinsă că şcoala românească distruge copiii – de la valorile greşite pe care le formează, la lipsa lucrului în echipă, până la bullying-ul de fiecare zi”, a mai spus Adriana D.

Cazul acestei şcoli nu este unul singular. Ziarul Financiar a scris zilele trecute despre cum mai mult de 2.000 de elevi înscrişi la patru dintre şcolile din Sectorul 6, ar fi trebuit, potrivit unui anunţ făcut de primăria de sector în toamna anului trecut, să revină în băncile unităţilor de învăţământ de care aparţin după vacanţa de iarnă, adică din 9 ianuarie 2024. Realitatea este că toţi aceşti elevi merg încă la cursuri în alte şcoli din sector sau în containere modulare, iar cea mai mare problemă este - pe lângă faptul că învaţă în trei schimburi şi au ore de 40 de minute cu pauze de doar cinci minute - incertitudinea. Nimeni nu ştie când îşi vor relua activitatea şcolile aflate în reabilitare de ani de zile.

În acest moment în şcoală există 94 de clase, cu aproximativ 2.500 de elevi. În clasa fiicei mele sunt 33 de elevi. Direcţiunea îşi doreşte ca numărul lor să ajungă la 1.700 în următorii cinci ani. Părinţii nu reacţionează la ce se întâmplă pentru că nu vor să le creeze probleme copiilor. Şi dacă reacţionează, ce credeţi că se întâmplă? Sunt foarte convinsă că şcoala românească distruge copiii – de la valorile greşite pe care le formează, la lipsa lucrului în echipă, până la bullying-ul de fiecare zi

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.