Românul Alex „Bodyhammer” Bublea, campion de Muai Thai în Anglia: „Nu mai conta dacă dorm în stradă sau nu am ce mânca”

Postat la 05 noiembrie 2016 482 afişări

Românul Alex „Bodyhammer” Bublea, campion de Muai Thai în Anglia: „Nu mai conta dacă dorm în stradă sau nu am ce mânca”

În prezent, nu trece o zi să nu treacă români pe la sala de sport pentru a întreba cine e Alex

Bublea, însă în trecut sportivul nu prea a avut un mare nume în ţară. După ce s-a plictisit de nivelul antrenamentelor şi jobului de agent de vânzări în România, a decis să parcurgă de la început o cale nouă în Marea Britanie, risc care la făcut să ajungă sportiv de top mondial.

Povestea lui Alex începe în zona ”Dacia” din Timişoara. Pasionat de jocuri video acesta dorea să ajungă un erou pozitiv, precum personajele preferate.

”În viaţa reală această cale era cea mai aproape de acel ideal. Mai mult, eram «bullied» ca şi copil. Doream să câştig respect”, povesteşte sportivul şi într-un clip de promovare din Marea Britanie. El a urmat Liceul ”Henri Coandă” şi se pregătea cu Remus Ştefan la ”Jean Luis Calderon”. A mers apoi la o cunoscută sală şi club sportiv din oraş, dar tânjea după altceva, scrie ziarulromanesc.net.

 

”Simţeam că stagnez în România, mergeam la sală cu sila, la un moment dat şi mă forţam să fac asta, ca să ies cumva din anonimat, dar nu mai progresam în ritmul dorit. Iubita mea, fiind în Italia, a vorbit cu antrenorul Alfio Romanut, chiar antrenorul campionului italo-armean Giorgio Petrosyan, să merg să ma antrenez la el”, spune Alex Bublea despre primele gânduri legate de plecare.

Romanut l-a plăcut, însă i-a spus că-i trebuie o sumă de bani până îi găseşte meciuri şi sponsori. ”Am decis să vin în Anglia, să muncesc, să fac bani mai repede. În România îmi mergea bine, lucram în vânzări la o firmă importantă, dar aveam deja 22 de ani si nu mai aveam timp de pierdut”, explică Bublea. În Londra a plecat fără susţinere, doar cu cele 430 de lire sterline economisite în buzunar.

S-a întâlnit aici cu un fost partener de antrenamente, care l-a îndreptat spre sala în care se pregăteşte şi azi. Deşi iniţial privea totul cu scepticism, ca o soluţie temporară, antrenorul şi managerul său, Christian Knowles, l-a sprijinit.

Şi a scos la iveală stilul său, unul care se apropia tot mai mult de muay thai, disciplină lipsită de specialişti în România. ”Motiv pentru care apăreau discrepanţe între instrucţiunile antrenorilor români şi performanţele mele”, completează Alex.

La Knowlesy Academy, fostă Minotaur Gym, în nordul Londrei, Alex Bublea a fost mai întâi un simplu pupil. Înainte să-şi dobândească supranumele de ”Bodyhammer” acesta avea şi un job extenuant, în paralel. Parcurgea zeci de kilometri pentru a ajunge la antrenamente.

”Am inceput să îmi iau cât mai în serios rolul la sală, să îmi fac un nume din ce în ce mai cunoscut şi, la un moment dat, a trebuit să renunţ la job”, subliniază timişoreanul. Alex nu s-a ferit de munca de jos, o zi de lucru putea însemna, adunat, descărcarea mărfurilor de câteva tone, pe parcursul a 11 ore. ”Şi aici trebuie să treci prin aceleaşi greutăti ca şi în România…

Ce am învăţat eu aici a fost disciplina pe care mi-o doream pentru a ajunge la cel mai înalt nivel din lume. Restul nu a mai contat, că dorm în stradă, că nu am ce mânca… Eu am venit furios, crezând ca sunt foarte bun, fiind bun în România, şi că îi voi nimici pe toţi …am pierdut primele trei meciuri. A fost foarte dureros… Acum sunt sportiv profesionist şi antrenor personal”, a adăugat Alex Bublea. De la amatori, timişoreanul a parcurs toate categoriile, ajungând acum un sportiv de top mondial, A+.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.