Sechestru record în spaţiul cripto românesc: Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate preia în administrare criptomonede în valoare de 4 milioane de dolari provenite din comiterea de infracţiuni

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 27 iulie 2024 71 afişări

Sechestru record în spaţiul cripto românesc: Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate preia în administrare criptomonede în valoare de 4 milioane de dolari provenite din comiterea de infracţiuni

Din dispoziţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare diferite criptomonede, în valoare estimată de aproximativ 18.315.360 lei, echivalentul a aproximativ 4.000.000 USD, se arată într-un comunicat de presă emis de ANABI.

Conform materialului probator administrat de organele de urmărire penală, inculpaţii au desfăşurat o serie de activităţi infracţionale la nivelul unei platforme de blockchain, reuşind să transfere în mod ilegal, în portofelele electronice pe care le controlau, criptomonede cu o valoare aproximativă de 120.846.000 USD la data efectuării tranzacţiilor.

Prin expertiza şi eforturilor procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor DCCO, persoana vătămată a recuperat peste 95% din criptomonedele care i-au fost sustrase. Prejudiciul este în prezent de aproximativ 9.305.791 USD.

Suma de 4.000.000 USD, reprezentând diferite criptomonede (BTC, SOL, WIF, ETH, FET, PENDLE, AUCTION, CTSI, ROSE, USDC, DOGE, TIA, INJ, RUNE, DMT), a fost transferată în portofelele administrate de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANABI,
administrare,
cripto,
crypto,
criptomonede

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.