Şereş: Îmi mut domiciliul în Bucureşti pentru a fi vizitat mai des de familie, dacă voi fi condamnat

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 15 octombrie 2014 53 afişări

Fostul ministru Codruţ Şereş a declarat miercuri, la instanţa supremă, fiind întrebat de un judecător de ce îşi mută domiciliul la Bucureşti, că face acest lucru pentru a putea fi vizitat mai des de familie, în cazul în care va primi o pedeapsă cu executare în dosarul privatizărilor strategice.

Codruţ Şereş, judecat în dosarul privatizărilor strategice, a anunţat, în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că a depus actele pentru schimbarea cărţii de identitate, întrucât are un nou domiciliu, în Bucureşti.

În timp ce instanţa judeca o sesizare din oficiu privind luarea unor măsuri preventive faţă de Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu, preşedintele completului de cinci judecători, magistratul Ionuţ Matei, i-a spus fostului ministru al Economiei că nu înţelege de îşi schimbă domiciliul tocmai acum, înainte de ultimul termen de judecată.

Şereş l-a întrebat pe judecător dacă vrea să îi dea un răspuns sincer, iar după ce judecătorul a confirmat, Şereş a spus: "Domnule judecător, îmi fac buletin de Bucureşti, pentru sectorul 1, pentru că sunt conştient de acest caz, m-am prezentat ori de câte ori a fost nevoie, iar în cazul în care mă veţi condamna, aş vrea ca familia mea să-mi fie aproape şi să mă poată vizita des la Penitenciarul Rahova".

Instanţa a anunţat că va decide dacă vor fi luate măsuri preventive în cazul lui Codruţ Şereş, Zsolt Nagy, Mihai Dorinel Mucea şi Mihai Radu Donciu, după ce a constatat că Gabor Kerekes, inculpat în dosar, a plecat din ţară, deşi era sub control judiciar. Kerekes a transmis recent instanţei un email prin care a anunţat că pleacă în Germania, ataşând scrisori electronice şi copia unui bilet de întoarcere.

În acest context, procurorii DIICOT au cerut instanţei ca în cazul celor patru să fie luată măsura arestului la domiciliu.

Instanţa a arătat că se va pronunţa cu privire la aceste măsuri la finalul şedinţei de judecată.

În continuare, instanţa va audia doi martori, după care va da cuvântul procurorului şi avocaţilor, pentru prezentarea pledoariilor finale. După ce discuţiile din dosar vor fi încheiate, instanţa va anunţa data la care se va ponunţa decizia definitivă.

În ce priveşte plecarea lui Kerekes din ţară, instanţa va trimite o sesizare Ministerului Afacerilor Interne, în care va cere detalii tehnice privind modul în care se face înregistrarea în bazele de date a măsurilor preventive luate în cazul inculpaţilor, precum şi timpul de accesare a acestora de către unităţile de poliţie de frontieră şi de aeroporturi. De asemenea, instanţa va cere MAI să spună cum a fost posibil ca un inculpat cu măsură preventivă impusă să părăsească România, dar şi să nominalizeze potenţialii vinovaţi, în vederea formulării unei sesizări.

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului Ioan Codruţ Şereş a fost condamnat, în 3 decembrie 2013, de instanţa supremă, la şase ani de închisoare cu executare, pentru trădare prin transmitere de secrete.

În acelaşi dosar, Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru aderare la un grup infracţional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ŞEREŞ,
ICCJ,
/actualitate/seres-imi-mut-domiciliul-in-bucuresti-pentru-a-fi-vizitat-mai-des-de-familie-daca-voi-fi-condamnat-13391175
13391175
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.