Sfaturile medicilor pentru arsuri cauzate de petarde, fracturi, degerături, hipotermie sau consum excesiv de alimente şi alcool
Cei doi parteneri ai programului „Lecţia de prim ajutor”, ING Asigurări de Viaţă şi SMURD, au pregătit secţiunea specială www.lectiadeprimajutor.ro/sarbatorideiarna pentru a oferi sfaturi şi rezolvări ale situaţiilor de prim ajutor care pot apărea în această perioadă.
"Lecţia de prim ajutor" este un program de prevenţie şi educaţie pentru salvarea de vieţi care cuprinde emisiunea Lecţia de prim ajutor difuzată pe Pro TV în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012 şi site-ul www.lectiadeprimajutor.ro. De la lansarea programului, peste 1,5 milioane de români au beneficiat de cele două instrumente oferite de ING Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD pentru a afla cum trebuie să procedeze corect în situaţii care necesită primul ajutor.
În cadrul secţiunii www.lectiadeprimajutor.ro/sarbatorideiarna sunt prezentate situaţii frecvente în această perioadă - arsuri cauzate de petarde, fracturi, degerături, hipotermie, consum excesiv de alimente şi alcool - precum şi soluţiile acestora, sub forma unui ghid care include sfaturi ale medicilor SMURD.
Conform statisticilor SMURD, în luna decembrie cresşte cu aproximativ 20% numărul cazurilor de urgenţă înregistrate, generată strict de casuistică specifică acestei perioade. În luna decembrie 2010 s-au înregistrat 13.009 cazuri de urgenţă asistate de SMURD, comparativ cu luna septembrie 2010, de exemplu, cu 11.621 cazuri de urgenţă.
SMURD funcţionează la capacitate maximă de sărbători, deoarece, în această perioadă, numărul cazurilor care apelează la serviciile de urgenţă şi la unităţile de primiri urgenţe este mult mai mare. Este, deci, necesară o atenţie deosebită pentru organizarea serviciului de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, pentru evitarea eventualelor disfunctionalităţi.
Cele mai des întâlnite cazuri în această perioadă sunt corelate cu anotimpul - vreme rece, zăpadă, gheaţă - sau sunt asociate consumului necontrolat de alimente. Apar, astfel, mult mai multe cazuri de luxaţii, entorse sau fracturi. "Exodul" populaţiei urbane către zonele de agrement pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă provoacă, de asemenea, mai multe accidente rutiere uşoare decât de obicei. Site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a înregistrat peste 6.500 vizite din 9 noiembrie până în prezent, în cele şase săptămâni de campanie, din care 5.000 de vizitatori unici.
Peste 25.000 pagini au fost vizionate, iar timpul mediu petrecut pe site este de 4 minute. Site-ul oferă soluţii la situaţiile de urgenţă cele mai frecvente, soluţii care pot fi puse în practică în siguranţă de persoane fără pregătire medicală. Aici sunt disponibile informaţii despre cum recunoaştem o urgenţă medicală, cum putem oferi primul ajutor în cazul unei hemoragii, arsuri, intoxicaţii, fracturi, cum să efectuăm corect manevră Heimlich, dar şi informaţii despre prevenţie şi procedureă de semnalare a unei situaţii de urgenţă la 112.
Informaţiile sunt însoţite de ilustraţii grafice explicative sau de filme. De asemenea, site-ul oferă şi posibilitatea de a pune întrebări online şi a primi răspunsuri de la medicii SMURD în 24 de ore. Pe Facebook programul şi informaţiile despre acesta sunt disponibile la https://www.facebook.com/lectiadeprimajutor, iar pe Twitter la http://twitter.com/#!/primajutor.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro