Telefoanele vor fi mai bune: Qualcomm lansează Snapdragon 8 Elite

Autor: Iulia Kelt Postat la 22 octombrie 2024 15 afişări

Qualcomm a lansat Snapdragon 8 Elite, un chipset mobil premium cu performanţe îmbunătăţite şi eficienţă energetică, destinat smartphone-urilor, potrivit Engadget.

Telefoanele vor fi mai bune: Qualcomm lansează Snapdragon 8 Elite

Qualcomm a anunţat Snapdragon 8 Elite, noul produs premium destinat smartphone-urilor, care promite performanţă superioară comparativ cu predecesorul său, Snapdragon 8 Gen 3.

Chipul utilizează noul procesor Oryon, dezvoltat anterior pentru laptopuri, şi beneficiază de un proces tehnologic de 3nm, spre deosebire de 4nm utilizat anul trecut.

Îmbunătăţirile tehnice permit Snapdragon 8 Elite să-şi crească performanţa cu 45% pentru sarcinile single şi multi-core, reducând în acelaşi timp consumul de energie cu 27%.

Mai mult decât atât, Snapdragon 8 Elite îşi concentrează eforturile inteligenţa artificială generativă, având unitatea de procesare neurală cu 45% mai rapidă decât înainte. Performanţa în gaming va creşte şi ea cu 40%, chipsetul atingând o viteză maximă de 4,32 GHz pe două nuclee şi 3,53 GHz pe alte şase nuclee.

De altfel, datele sugerează un salt semnificativ în performanţă, ceea ce ar putea face din Snapdragon 8 Elite o alegere mai mult decât bună pentru producătorii de smartphone-uri premium.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
qualcomm,
procesor,
telefoane

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.