TikTok depune o pledoarie finală împotriva interdicţiei din SUA la Curtea Supremă
TikTok se prezintă, vineri, în faţa Curţii Supreme a SUA, într-un ultim efort de a anula o interdicţie, într-un caz care testează limitele securităţii naţionale şi ale libertăţii de exprimare, scrie BBC.
Populara platformă de social media contestă o lege adoptată anul trecut, prin care i se impună să se despartă de proprietarul său chinez sau să fie blocată în SUA până la 19 ianuarie. Guvernul american susţine că, fără vânzarea companiei, TikTok ar putea fi folosit de China ca instrument de spionaj şi manipulare politică.
TikTok respinge însă această afirmaţie şi susţine că a fost vizată pe nedrept, dar şi că măsura încalcă libertatea de exprimare a celor aproximativ 170 de milioane de utilizatori americani ai săi.
Congresul a adoptat anul trecut legea împotriva TikTok, atât cu sprijinul Partidului Democrat, cât şi cu cel al Partidului Republican. Momentul a marcat punctul culminant al anilor de îngrijorare cu privire la platforma extrem de populară, care este cunoscută pentru videoclipurile virale şi tracţiunea în rândul tinerilor.
Legea nu interzice folosirea aplicaţiei, dar ar impune giganţilor din domeniul tehnologiei, precum Apple şi Google, să nu o mai ofere şi să oprească actualizările, ceea ce, potrivit analiştilor, ar distruge-o în timp.
TikTok este deja interzisă pe dispozitivele guvernamentale în multe ţări, inclusiv în Regatul Unit, şi se confruntă cu interdicţii mai complexe în altele, inclusiv în India.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro