Transparentizarea salariilor în anunţurile de angajare prinde contur: a fost lansată o platformă românească de joburi cu toate salariile la vedere

Autor: Ramona Cornea Postat la 26 iulie 2024 27 afişări

Transparentizarea salariilor în anunţurile de angajare prinde contur: a fost lansată o platformă românească de joburi cu toate salariile la vedere

Tendinţa de transparentizare a salariilor în anunţurile de angajare începe să prindă şi mai mult contur pe piaţa locală a muncii. Astfel, săptămâna aceasta a fost lansată pe piaţă o nouă platformă românească de joburi cu toate salariile la vedere în anunţuri.

„Construcţia platformei a durat câteva luni bune, de la începutul anului până acum. De atunci i-am avut alături de mine pe Mihai Gheorghe de la Supersomething şi George-Sabin Briciag de la Astronautul Roz”, scrie pe LinkedIn Andreea Nicolae, fondatoarea platformei.

Printre poziţiile publicate de angajatori pe această platformă sunt cele de: customer support specialist, cu un salariu net de 3.500 de lei, livrator, cu un salariu cuprins între 3.000 şi 3.450 de lei net, team assistant, plătit cu 6.500 de lei net pe lună, customer service executive, cu un salariu cuprins între 7.000 şi 8.000 de lei net pe lună, precum şi cel de specialist în recrutare, plătit cu 4.500 de lei net pe lună. 

Transparentizarea salariilor în anunţul de angajare este o tendinţă în creştere în toate ţările membre UE. De altfel, Parlamentul European a adoptat o directivă care prevede transparentizarea salariului, astfel că angajaţii vor avea dreptul la informaţii despre salariile pentru categoria lor de activitate profesională.

Noua legislaţie va cere companiilor din Uniunea Europeană să divulge angajaţilor informaţii utile pentru a compara salariile şi a expune eventuale diferenţe de remunerare între femei şi bărbaţi. Aceasta va intra în vigoare în 2026.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.