Trei ministere, comasate. Ce aşteptări au elevii de la viitorul Guvern
Consiliul Elevilor face apel la cei care vor prelua guvernarea ca educaţia să fie tratată drept prioritate zero şi în practică, nu doar la nivel declarativ, adăugând că tinerii vor ca decidenţii să tratateze sistemul de învăţământ cu responsabilitate şi să-şi asume o strategie coerentă.
Ca urmare a moţiunii de cenzură adoptată săptămâna trecută, Consiliul Naţional al Elevilor face apel la „decidenţii de la nivel central să trateze cu responsabilitate educaţia, gândind şi asumându-şi o strategie coerentă, valabilă pe termen mediu şi lung, care să conducă treptat spre configurarea unui sistem de învăţământ incluziv de calitate, în care nevoile şi interesele elevului să primeze”.
Potrivit unui comunicat al Consiliului, educaţia a suferit numeroase modificări propuse de toţi miniştrii din Minister, fiecare cu propria viziune. În acest context, elevii solicită celor care îşi vor asuma guvernarea atât înainte, cât şi după alegerile parlamentare, educaţia în şcolile româneşti să fie tratată drept prioritate zero şi în practică, nu doar la nivel declarativ.
„În privinţa măsurii vehiculate în spaţiul public, privind comasarea celor trei ministere: Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Cercetării şi Inovării şi Ministerul Tineretului şi Sportului, prin reunirea a trei portofolii distincte, subliniem că, în cazul implementării acestei propuneri, este imperios să se acorde o atenţie sporită fiecărui domeniu în parte, fără a fi afectată independenţa sau eficienţa gestionării lor. Educaţia este un portofoliu complex şi prezintă probleme a căror rezolvare nu permite amânare”, mai arată comunicatul Consiliului.
Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Antonia Pup, consideră că, în prezent, la nivel socio-politic „ne aflăm într-o situaţie critică”.
„Ceea ce ne dorim de la viitoarea guvernare, oricare ar fi componenţa ei, este responsabilitate în ceea ce priveşte relaţia cu sectorul educaţional, conştientizarea faptului că Educaţia este un sistem complex, că fiecare elev este diferit, iar sistemul trebuie să răspundă la nevoile fiecăruia. Nu în ultimul rând, ne aşteptăm la asumarea unor decizii care să aibă în centrul lor bunăstarea beneficiarilor primari ai educaţiei, chit că aceste decizii nu sunt mereu cele mai “aducătoare de voturi”. Indiferent de culoarea politică, ele trebuie gândite, asumate şi aplicate”, a declarat Antonia Pup.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro