Un mare creditor britanic a lansat o bancă digitală ce va concura direct cu Revolut şi Monzo

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 01 decembrie 2019 136 afişări

Un mare creditor britanic a lansat o bancă digitală ce va concura direct cu Revolut şi Monzo

Creditorul britanic NatWest a lansat o bancă digitală care va intra direct pe piaţa tehnologiei financiare britanice, potrivit CNBC.

NatWest – o filială a Băncii Regale a Scoţiei (RBS) – a lansat miercuri o bancă digitală bazată pe cloud numită „Bo”, platforma putând fi deja descărcată de pe App Store şi Google Play.

Primii utilizatori ai băncii digitale vor primi un card Visa galben şi îşi vor putea accesa contul prin intermediul aplicaţiei mobile.

Bo a fost proiectat pentru a-şi ajuta clienţii să-şi gestioneze mai uşor banii, conform NatWest, şi include funcţii de economisire, de management al bugetului şi le oferă clienţilor posibilitatea accesării unor „rate de schimb grozave” când călătoresc în străinătate.

„Având în vedere că suntem parte integrală a NatWest, oamenii se pot baza pe faptul că Bo le va ţine banii în siguranţă. Dar ţinând cont că este o bancă digitală, construită integral prin tehnologii separate de cloud, Bo este capabilă să dezvolte noi tehnologii şi să ţină pasul cu cerinţele şi aşteptările clienţilor”, a declarat Mark Bailie, director executiv al băncii.

„Cât timp băncile sunt presate constant să inoveze, nu pot intra într-o criză existenţială”, declara la începutul anului Raman Bhatia, şef al sectorului digital pentru Marea Britanie şi Europa din cadrul HSBC, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.

„Clienţii au un nivel ridicat de încredere când vine vorba de banca unde îşi depozitează banii, iar băncile trebuie să muncească mai mult ca niciodată pentru a menţine această încredere”, a adăugat Bhatia.

Piaţa fintech are un avantaj clar în Marea Britanie, înregistrând clienţi şi investiţii mai mult decât în orice altă parte a lumii.

Revolut a fost recent evaluată la 1,7 miliarde de dolari, în timp ce compania rivală Monzo a fost evaluată la 2,5 miliarde, cele două companii cu sediul în Londra fiind unele dintre cele mai valoroase firme „unicorn” din Europa. În plus, banca britanică OakNorth era evaluată în februarie la 2,8 miliarde de dolari, iar start-up-ul de transferuri financiare TransferWise este evaluat în prezent la 3,5 miliarde de dolari.

Potrivit unui raport publicat de firma de consultanţă financiară McKinsey luna trecută, băncile tradiţionale îşi alocă 35% din buget inovaţiilor strategice din IT, în timp ce firmele de tehnologie financiară alocă peste 70 de procente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banca,
marea britanie,
lansare,
clienti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.