Un nou cutremur în lumea crypto: Monede de peste 600 de milioane de dolari au dispărut fără explicaţie din wallet-urile gigantului falimentar FTX
Mai mult de 600 de milioane de dolari în criptomonede au părăsit vineri portofelele companiei falimentare FTX, fără o explicaţie clară, scrie Coin Desk.
La scurt timp după aceea, FTX a declarat pe canalul său oficial Telegram că a fost aplicaţia şi siteul au fost piratate, instruind utilizatorii să nu instaleze noi actualizări şi să şteargă toate aplicaţiile FTX.
"FTX a fost piratat. Aplicaţiile FTX sunt malware. Ştergeţi-le. Chat-ul este deschis. Nu intraţi pe site-ul FTX, deoarece s-ar putea descărca troieni", a scris un administrator de cont în chat-ul Telegram Support FTX.
Câteva ore mai târziu, consilierul general al FTX a dezvăluit într-un tweet că FTX US şi FTX.com îşi mutaseră toate activele digitale ”la rece” şi că a accelerat procesul din cauza hackerilor. "În urma depunerii declaraţiilor de faliment în baza Capitolului 11 - FTX US şi FTX.com au iniţiat măsuri de precauţie pentru a muta toate activele digitale în depozite", a declarat Miller. "Procesul a fost accelerat în această seară - pentru a atenua daunele la observarea tranzacţiilor neautorizate."
Potrivit datelor, diverse tokenuri Ethereum, precum şi Solana şi Binance Smart Chain au ieşit din portofelele oficiale ale FTX şi s-au mutat pe burse descentralizate precum 1inch. Atât FTX, cât şi FTX US par a fi afectate.
Platforma de tranzacţionare crypto FTX a intrat vineri în insolvenţă, în timp ce Sam Bankman-Fried demisionează din poziţia de CEO, însă saga continuă, în contextul în care prăbuşirea neaşteptată a uneia dintre cele mai mari platforme la nivel global a atras atenţia autorităţilor din SUA, Europa şi Canada, potrivit Bloomberg.
Bankman-Fried a fost înlocuit la conducerea companiei de John J. Ray, însă va rămâne alături de companie pentru a ajuta în perioada următoare.
Alte aproximativ 130 de companii afiliate FTX fac parte din cererea de intrare în insolvenţă, inclusiv firma de tranzacţionare Alameda Research, de la care a plecat întreaga criză de lichiditate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro