Două antreprenoare au renunţat la spaţiul deţinut în Centrul Vechi şi au relocat un restaurant într-o casă veche în care au investit circa jumătate de milion de euro
Simbio, restaurantul antreprenoarelor Dana Nica şi Iulia Younis, s-a redeschis într-o nouă locaţie, după ce restaurantul-bar din Centrul Vechi a fost închis în luna mai a anului trecut.
De la un spaţiu cu 20 de locuri aflat în Centrul Vechi al Capitalei, antreprenoarele şi-au mutat restaurantul într-o casă construită la începutul secolului XX de pe Strada Negustori. Noul spaţiu are o capacitate de 90 de locuri, distribuite pe două niveluri. Barul se află la demisol, iar restaurantul cu show-kitchen la parter.
Reabilitarea a început în primăvara anului 2014 şi a fost implementată de biroul de arhitectură SYAA, sub coordonarea Elizei Yokina. Cele două antreprenoare au investit 260.000 de euro în amenajarea spaţiului, la care se adaugă o sumă similară pentru achiziţia casei.
Potrivit unui interviu anterior acordat Ziarului Financiar, Dana Nica a lucrat în diplomaţie după ce a absolvit Facultatea de Drept, doi ani petrecându-i la misiunea României pe lângă ONU de la New York. Partenera sa şi colega sa de bancă din liceu, Iulia Younis, a absolvit un MBA în marketing la Londra şi după aceea s-a angajat în departamentul de marketing al Xerox în România. În vara lui 2010 cele două tinere au decis însă să ia calea antreprenoriatului şi să îşi deschidă barul restaurant.
În 2013, compania Concept Kitchen sub care operează Simbio Kitchen&Bar a avut o cifră de afaceri de 339.935 de lei (cca. 76.000 de euro).
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro