Un pensionar şi o lesbiană au aruncat în aer scena politică din Germania şi au băgat în Parlament un partid de extremă dreaptă

Postat la 25 septembrie 2017 421 afişări

Partidul de extremă dreaptă AfD (Alternativa pentru Germania) va intra în Bundestag, parlamentul Germaniei, pentru prima oară în aproape 60 de ani, după ce a câştigat peste 13% din voturi în cadrul alegerilor de duminică.

Un pensionar şi o lesbiană au aruncat în aer scena politică din Germania şi au băgat în Parlament un partid de extremă dreaptă
Candidatul propus pentru cancelar din partea partidului, Alexander Gauland, este un pensionar care cere Germaniei să revină la gloria trecută şi care se mândreşte cu realizările militare ale naziştilor. El este anchetat de poliţie pentru instigare la ură rasială, în timp ce partidul este monitorizat de serviciile de spionaj germane, pe motiv că ar putea fi un pericol pentru constituţie.
 
Totuşi, sondajele arată că partidul va câştiga între 60 şi 85 de locuri în Parlament, pentru prima oară din 1961 când un partid de extremă dreaptă reuşeşte să intre în Bundestag.
 
Un studiu realizat de institutul Duisburg arată că dintre cei 235 de candidaţi ai AfD, 98 de ei sunt de extremă dreaptă, iar 40 sunt moderaţi. 97 dintre candidaţi sunt atât de discreţi încât este greu de catalogat care sunt înclinaţiile lor politice.
 
În prezent, partidul este condus de Alice Weidel, în vârstă de 38 de ani, şi de Alexander Gauland, în vârstă de 78 de ani. Alice Weidel, una dintre cele mai influente voci din AfD, şi implicit acum din Germania, are un doctorat în economie, a lucrat pentru Goldman Sachs şi Allianz Global Investors şi a trăit în China timp de şase ani.
Ea s-a alipit prima oară de AfD pentru că era un partid care se opunea monedei euro.
 
Ea a continuat să o critice pe Angela Merkel pentru politica de imigraţie, şi a numit-o chiar ”nebună”, spunând despre cancelarul german că ”este în fruntea unui guvern fără cap, care nu ştie ce face”.
 
Weidel este o lesbiană declarată şi într-un parteneriat civil cu o femeie. Ea susţine că minorii germani nu ar trebui învăţaţi despre homosexualitate decât după pubertate.  
 
Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.