Zetea (PSD): Recomand PNL să nu facă propuneri de modificări la televizor privind plăţile cash
Guvernul va găsi soluţii pentru a îmbunătăţi decizia privind plafonarea plăţilor cash şi e posibil să existe anumite excepţii, spune la RFI vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.
El precizează că măsura "va rămâne într-o formă poate puţin modificată, puţin ajustată, pentru a mai reduce din disconfortul care-l aduce oamenilor".
Social-democratul critică de asemenea PNL, care s-a răzgândit şi nu mai susţine plafonarea plăţilor cash.
Gabriel Zetea afirmă că "premierul Marcel Ciolacu a spus că nu va da înapoi şi nu va face nici un rabat de la lupta împotriva evaziunii fiscale. Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, avem cel mai mare grad de neîncasare a TVA-ului, sunt nişte indicatori cu care nu ne mândrim, pe care trebuie să-i îmbunătăţim şi suntem obligaţi să arătăm partenerilor din Europa, din Comisia Europeană, că facem lucruri, astfel încât evaziunea fiscală să nu mai fie la acest nivel".
Vicepreşedintele PSD precizează că decizia privind plafonarea plăţilor cash va fi îmbunătăţită: "Sunt lucruri pe care ANAF-ul le-a propus, au fost acceptate la nivel politic, dar sunt şi câteva probleme în implementare. Vorbim aici în primul rând despre angajaţii care primesc banii cash. Ei trebuie să-i şi cheltuie cumva, dacă vor să facă o cumpărătură mai mare de 5.000 de lei, până la urmă, îi pui într-o poziţie de maxim disconfort, că trebuie să meargă la bancă, să şi-i depună la bancă, ca să poată să facă apoi o plată.
Nu ăsta e scopul măsurii, acela de a impieta în ceea ce priveşte viaţa cetăţenilor cinstiţi, care îşi primesc până la urmă salariile cu cash. Şi atunci, aici, posibil, Guvernul din discuţiile pe care le-am avut ieri şi cu primul-ministru, să existe câteva excepţii, să poată să meargă un om simplu la un magazin, să-şi cumpere electrocasnice, care sunt ceva mai scumpe, fără a trebui să meargă la bancă. În acelaşi timp, Guvernul nu-şi doreşte să intervină în confortul micilor afacerişti, care încasează la un butic, la un magazin mai mic, încasează banii de obicei cu cash, în mediul rural, iar apoi să-i obligi să meargă la bancă în fiecare zi, să depună banii. De ce? Pentru că băncile nu au astăzi infrastructura necesară să primească tot acest cash care ar trebui să intre din nou în sistem şi atunci s-ar crea probabil cozi la sucursalele băncilor care sunt din ce în ce mai puţine şi trendul este ca în viitor să fie din ce în ce mai puţine, că totul se încearcă a fi introdus în online (...). Deci se vor găsi soluţii pentru ca această soluţie să fie îmbunătăţită. Ea va rămâne într-o formă poate puţin modificată, puţin ajustată, pentru a mai reduce din disconfortul care-l aduce oamenilor, dar trebuie să înţelegem: lupta împotriva evaziunii fiscale trebuie să fie în continuare o prioritate a clasei politice".
Gabriel Zetea critică poziţia PNL, care s-a răzgândit şi acum nu mai susţine decizia coaliţiei privind plafonarea plăţilor cash: "ANAF-ul a propus această măsură coaliţiei, iar măsura a fost susţinută de către ministrul Finanţelor, care este membru al PNL. În cadrul coaliţiei, n-am auzit ca domnul Ciucă, domnul Rareş Bogdan, care erau la masă când s-a luat această decizie... Eu vă spun, la nivel personal eu nu susţin această măsură, înţeleg utilitatea ei, are nevoie România în acest moment de această măsură, dar la nivel personal, nu susţin, dar eu nu am fost la masa coaliţiei, domnul Ciucă a fost la masa coaliţiei, domnul Rareş Bogdan a fost acolo prezent când această măsură a fost gândită şi acceptată, ca şi propunere din partea ANAF-ului. Ministrul Finanţelor, care este singurul om din România care poate să propună măsuri în ceea ce priveşte schimbarea Codului Fiscal, că e apanajul ministrului Finanţelor, indiferent de ce partid aparţine el, el aparţine astăzi PNL, este cel care propune modificări. Le recomand colegilor din PNL să nu facă propuneri de modificări la televizor, să vorbească cu ministrul Finanţelor, care să ia propuneri din partea ANAF-ului şi să vină în coaliţie. Şi eu spun şi PSD spune că e nevoie de ajustări la această măsură, în funcţie de gradul de acceptabilitate a populaţiei şi în special a oamenilor cinstiţi".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro