Ziua Europei: 60 de ani de pace, libertate şi oportunitate, pentru cine ştie să profite. Ce pondere are România în economia Europei şi cum am evoluat în 10 ani
Uninea Europeană împlineşte 60 de ani, 60 de ani de pace, de dezvoltare economică, de protejare a drepturilor şi libertăţilor muncitorilor şi ale cetăţenilor în general, şase decenii de oportunităţi de afaceri, pentru cine ştie să profite de ele.
La Bruxelles, capitala UE, pregătirile de sărbătoare arată reţinere: o reticenţă de a forţa cetăţenii europeni să înghită Uniunea în vremuri în care cel mai ambiţios proiect european postbelic se confruntă cu provocări majore legate de migraţie, terorism, securitate, integrare, economie şi UE-scepticism, după cum scrie Euronews.
Comisarul european pentru afaceri externe Federica Mogherini şi-a început discursul cu care marchează 9 Mai - Ziua Europei 2017 în defensivă: „Viitorul Uniunii Europene este o alegere - o alegere care aparţine fiecărui cetăţean şi care contează pentru întreaga lume“.
O mare parte din cetăţenii britanici, cetăţenii uneia dintre cele mai mari economii europene, au ales prin referendum că nu vor un viitor alături de UE. Liderii altor economii mari vorbesc, în contextul derapajelor anti-Bruxelles din Est, de o Europă cu două viteze, formată dintr-un nucleu solid al economiilor mari şi un strat al statelor periferice.
Tot în acest context, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, fost premier al Luxemburgului, a cărui carieră a fost salvată de protectoarea sa Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va veni joi în România.
Citeste contiunuarea pe www.zf.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro