Monica Hodor: Pandemia ne-a forţat să înfruntăm viitorul mai curând decât ne-am fi aşteptat, însă, în acelaşi timp, a scos la iveală nebănuite resurse şi calităţi

Autor: Andra Stroe Postat la 20 mai 2021 218 afişări

Monica Hodor: Pandemia ne-a forţat să înfruntăm viitorul mai curând decât ne-am fi aşteptat, însă, în acelaşi timp, a scos la iveală nebănuite resurse şi calităţi

Director general E-Distribuţie


Cifră de afaceri (2019, cumulat E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia): 1,77 mld. lei Profit (2019, cumulat E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia): 352 mil. lei Număr de angajaţi (2020): 2.400


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Să nu subestimezi vreodată forţa de transformare a unui om, a unei echipe, a unei organizaţii în faţa unor provocări cu totul noi. Fără vreun preaviz, 2020 ne-a înscris într-o cursă de mare viteză de adaptare şi de inovare. Am câştigat încrederea că ne putem face treaba în afara unui cadru prestabilit, că putem excela chiar şi atunci când lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Offline-ul a lăsat locul online-ului, iar digitalizarea nu a mai fost doar un cuvânt frumos aşternut pe hârtie, ci realitatea.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Categoric revenirea în ţară, acceptarea unei noi provocări în cadrul companiilor Enel din România, a fost o decizie importantă luată anul trecut. Este o onoare să îmi reiau activitatea aici, la conducerea celui mai performant operator de distribuţie din piaţa locală. Cred că România este o ţară cu un potenţial uriaş din punctul de vedere al oamenilor, al resurselor şi poate asigura condiţiile unei economii sustenabile. Toate activităţile pe care companiile de distribuţie ale Enel şi le propun iau în calcul contextul actual, evoluţia ţării, nevoile viitoare ale oamenilor, ale societăţii.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

În primul rând, «suflecând mânecile» – metaforic vorbind  – şi lucrând cot la cot cu colegii mei, asigurându-i că suntem o echipă până la capăt şi că ne ţinem promisiunile unii faţă de ceilalţi. Într-o situaţie de criză naţională şi chiar mondială, avem cu toţii responsabilitatea de a ne implica şi mai mult în tot ce facem, de a ne pune toate resursele la bătaie pentru a ne susţine munca şi, mai ales, echipa.

—   Work from home sau de la birou?

Încep prin a le spune „Mulţumesc!” colegilor care, chiar şi în perioada aceasta de pandemie, zi şi noapte, sunt pregătiţi pentru a rezolva eventuale incidente în reţelele E-Distribuţie, pe orice vreme, de multe ori în zone de înălţime periculoase. La asta se adaugă atenţia si priceperea de care dau dovadă zilnic, pentru orice intervenţie sau modernizare a reţelelor electrice. Recent au intervenit în zone cu multă zăpadă, împreună cu plugurile primăriilor şi cu echipajele de poliţie. Nu este uşor să pleci la serviciu spre zona unde zăpada este viscolită de 48 de ore şi care ajunge chiar la 2 metri înălţime. Fără ei, nu ar exista serviciile esenţiale care asigură energia pentru spitale, şcoli, supermarketuri. Pentru noi, ceilalţi, obişnuiţi cu munca de birou până la declanşarea crizei sanitare, răspunsul este undeva la mijloc. Pandemia ne-a forţat să înfruntăm viitorul mai curând decât ne-am fi aşteptat, însă, în acelaşi timp, a scos la iveală nebănuite resurse şi calităţi. Experienţa de acum ne-a învăţat noi metode de a lucra bine, eficient, utilizând fericirea şi satisfacţia colegilor noştri ca unitate de măsură.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Omul, nu locul, este cel care poate genera energie, oricând, pornind de la foarte puţin. M-am întâlnit în Statele Unite ale Americii cu antrenorul echipei de Cupa Davis care ne-a explicat cum se pot gestiona cele patru substanţe importante din organism, din creier, cele care creează energia mentală necesară pentru a munci eficient. De exemplu, el a constatat că una dintre substanţe lipseşte la un elev care era angrenat într-un concurs naţional de golf, şi a început să sară într-un picior. Campionul l-a văzut şi a făcut acelaşi lucru spre distracţia audienţei şi a reporterilor, important este că energia mentală a fost generată. Sunt câteva trucuri care ne ajută să generăm energie. Ulterior m-am întâlnit la câteva cursuri cu Tony Robbins, expertul în creare de energie, la care am văzut chiar o mică trambulină pe care sare înainte de fiecare prezentare în faţa a mii de oameni.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Am reuşit să trecem peste această perioadă grea datorită viziunii managementului Enel, a preşedintelui Francesco Starace, care a insistat în ultimii 6 ani asupra digitalizării reţelei şi modernizării sistemelor informatice. Directorul de Infrastructură şi Reţele al Enel, Antonio Cammisecra, a definit viziunea strategică a Enel prin proiectul Grid Blue Sky, care să asigure rolul de lider al Enel în trecerea la o societate bazată pe electricitate.

—   Putere vs. feminitate:

Se completează! Feminitatea este o sursă de putere iar puterea, parte din specificul caracterului feminin. Să nu uităm că societatea umană a început acum mii de ani cu matriarhatul. Femeile organizau şi conduceau familiile. Ulterior, lucrurile s-au complicat, au fost sute de ani de războaie, timp în care totul era condus de bărbaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.