CSR 2023. Noark susţine şcolile pentru a-şi transforma visele în realitate
Motivaţie:
„Credem în educaţie şi în importanţa acesteia în crearea unor oportunităţi. La Noark, ne străduim în mod constant să susţinem dezvoltarea educaţională a noilor generaţii de elevi care urmează şcolile secundare sau profesionale de muncă pentru elevi, chiar după finalizarea studiilor, în special pentru că şcolile profesionale nu sunt o opţiune populară printre tineri în contextul actual”, susţin reprezentanţii businessului. Tocmai de aceea, prin concursul „Noark susţine şcolile pentru a-şi transforma visele în realitate”, compania îi premiază pe elevii iscusiţi, oferindu-le premii atât pentru echipă, cât şi pentru şcoala în care învaţă.
Descrierea proiectului:
Proiectul vizează elevii de liceu şi şcoli profesionale cu profil electrotehnic, alegerea acestei categorii de public fiind motivată de faptul că Noark vrea să pună umărul la dezvoltarea educaţiei în liceele cu profil electric şi să susţină generaţiile de elevi din învăţământul profesional în procesul de educaţie. „În acelaşi timp, este o oportunitate de a comunica valorile companiei, dar şi despre serviciile şi produsele Noark către un public tânăr.” În toamna anului 2022 Noark Electric a organizat prima ediţie a concursului, la care s-au înscris 26 de şcoli din ţară. Fiecare liceu înscris a primit un pachet cu produse Noark, pe care echipele le-au folosit pentru a realiza un proiect. Membrii echipelor, asistaţi de profesorii lor, au avut sarcina de a construi o aplicaţie funcţională la alegere folosind cel puţin 50% din produsele primite în pachetul de concurs. Apoi, elevii au realizat câte un videoclip în care au explicat şi au descris proiectele. Videoclipurile echipelor au fost apoi promovate online pe platforma https://schools.softmedia.cz/ro/homepage-ro/, iar primele cinci proiecte care au primit cele mai multe voturi din partea publicului au trecut în etapa finală de jurizare. Videoclipurile câştigătoare au fost evaluate de un juriu format din trei angajaţi ai Noark. Compania a oferit premii câştigătorilor, care au constat în imprimante 3D Original Prusa i3 MK3SĂ kit şi recompense financiare în valoare de 2.500 de lei. În 2022, proiectul câştigător a fost realizat de Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil Buzău, locul doi a fost ocupat de Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleţ din Braşov, iar Liceul Tehnologic Nr. 2 din Târgu-Jiu a ocupat locul 3. Concursul a fost organizat şi dezvoltat de compania Noark, cu implicarea departamentelor de marketing, tehnic şi vânzări Noark. Concursul din 2022 s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 luni şi jumătate, începând cu perioada înscrierilor la începutul lunii septembrie, şi finalizându-se în decembrie, urmând ca premiile să fie oferite şcolilor câştigătoare la început de ianuarie, iar bugetul alocat proiectului a fost de 10.000 de euro.
Rezultate:
„În 2022, am reuşit să implicăm comunitatea elevilor de la liceele cu profil electrotehnic şi pe susţinătorii acestora şi să contribuim la activităţile lor de învăţare cu ceva practic. Pe lângă echiparea atelierelor din şcoli prin donaţii de echipamente şi produse Noark, am fost încă de la început alături de elevi, încurajând lucrul în echipă, dezvoltarea creativităţii şi contribuind la managementul proiectelor înscrise. Concursul continuă şi în 2023, cu 28 de locuri. În perioada votului deschis pe platforma dedicată, s-a înregistrat un număr de 303.416 de voturi. Concursul a adus împreună elevi şi profesori, facilitând colaborarea şi schimbul de cunoştinţe. Participanţii s-au inspirat şi au învăţat unii de la alţii, ceea ce a dus la creşterea nivelului de competenţe şi cunoştinţe în domeniul electric. Mai mult decât atât, a fost un beneficiu important pentru şcoli să primească echipament tehnic şi produse Noark pentru echiparea atelierelor în care învaţă generaţii de elevi. „Considerăm că genul acesta de proiecte au un impact pozitiv în domeniul electric, prin creşterea interesului încă de la o vârstă tânără, ajută la promovarea educaţiei şi formării într-un domeniu nu foarte popular, ne ajută la nivel de industrie în identificarea talentelor, şi contribuie la stimularea colaborării şi inovaţiei.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro