Claudiu Sabău: Superputerea unui bun manager - anticiparea nevoilor colegilor
Funcţie: Head of Clients, divizia Wholesale Banking
Vârstă: 38 de ani
Companie: ING Bank România
Număr de colegi aflaţi în subordine: 14
Număr de angajaţi: aproximativ 2.300
Venituri (totale ale ING raportate pentru 2021): 2,35 mld. lei
Experienţă: Cu peste 15 ani de experienţă bancară, Claudiu Sabău se ocupă de dezvoltarea activităţii de vânzări a ING, cu accent pe companii locale mari, companii multinaţionale şi instituţii financiare. Deţine certificarea globală de analist financiar, de la Institutul CFA.
♦ Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?
Ambiţia, fără niciun dubiu! Ea îţi conferă energia de a pune lucrurile în mişcare, puterea de a merge mai departe, de a te adapta când dai de greu şi setea neîncetată de a deveni mai bun în fiecare zi. Talentul ajută, acţionează ca un catalizator, dar nu este suficient.
♦ Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?
Mi-ar plăcea să am puterea de a anticipa nevoile colegilor care sunt mai introvertiţi, deoarece starea de bine (well-being) este unul dintre factorii cu un mare impact asupra unui grad de motivare înalt şi al unei performanţe susţinute în cadrul oricărei organizaţii.
♦ În ce loc te simţi cel mai fericit?
Ador să petrec timp de calitate alături de familia mea şi să descopăr ţări şi locuri noi. În funcţie de context, acest loc poate fi bucătăria, când gătim în familie, un oraş situat la malul oceanului, o cafenea din Bucureşti sau un loc pitoresc într-un colţ uitat de lume.
♦ Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?
Cea mai mare realizare profesională este faptul că am reuşit să cresc echipe. Împreună, am pus la lucru vasta noastră expertiză sectorială şi am adus pe piaţă noi produse, precum cele din aria de sustenabilitate sau trezorerie. Toate acestea au contribuit semnificativ la satisfacţia clienţilor.
♦ Dacă ar fi să oferi un rating vieţii tale de până acum, între 1 şi 10, care ar fi acesta?
10! Mă consider un om împlinit, din toate punctele de vedere. Fac ceea ce imi place (şi vorba aceea, nu simţi că munceşti când faci ceea ce îţi place!), am parte de provocări care să îmi alimenteze setea de cunoaştere şi sunt înconjurat de oameni de la care am ceva de învăţat în fiecare zi.
♦ Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?
O mare provocare, cu ramificaţii multiple şi adânci, o văd în zona de sustenabilitate. Pare dificilă, dacă nu imposibilă, armonizarea intereselor actorilor globali şi asumarea unor măsuri de tranziţie gândite să aibă costuri cât mai mici şi să nu fure din bunăstarea acumulată în ultimele decenii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro