Cum arată viitorul pieţei de lux?

Autor: Bogdan Alecu Postat la 18 octombrie 2015 911 afişări

Cum arată viitorul pieţei de lux?

Luxul a fost întotdeauna punctul de pornire pentru limuzinele de top ale marilor constructori premium. Lux nu înseamnă neapărat pielea cea mai fină sau furnirul cel mai nobil, ci noutăţile pe care le oferă maşina, iar bavarezii de la BMW au mizat mereu pe inovaţie când a venit vorba de nava-amiral a grupului.

Seria 7 a fost în ultimii aproape 40 de ani modelul care a implementat cele mai noi tehnologii ale constructorului german, cel care a concentrat esenţa limuzinei sportive, cea proiectată atât pentru a fi condusă, cât şi în care să fii condus. BMW a lansat în 1977 prima limuzină Seria 7, moment când a demarat legenda care de-a lungul timpului a adus în industrie o serie de echipamente considerate a fi science fiction până în acel moment. Prin Seria 7 bavarezii redefinesc periodic experienţa condusului, dar şi a călătoriei într-un automobil din segmentul de lux. Tehnologiile noului produs al seriei, care pornesc de la designul ultrauşor, sistemul de propulsie, şasiul sau sistemele de operare şi control şi până la conectivitatea inteligentă combină ceea ce este emblematic pentru marcă („plăcerea de condus“) cu confort şi cu o experienţă unică la interior, totul într-o limuzină de lux care îşi propune să rescrie standardele pieţei – iar standardele sunt momentan scrise de Mercedes-Benz S-Klasse, care fără îndoială este în acest moment cel mai luxos automobil din segmentul său.

„Peste 600.000 de automobile BMW Seria 7 din generaţia actuală s-au vândut la nivel mondial, iar noul model are potenţial să vândă mult mai mult de atât. De anul viitor vom veni inclusiv cu o versiune hibridă de tip plug-in“, explică Kurt Egloff, CEO al BMW Group Austria, locul actual al maşinii în piaţă.

Predarea ştafetei între generaţiile de la vârful portofoliului de modele BMW face ca brandul să prezinte, încă o dată, o serie de inovaţii în premieră. Chiar dacă modelul este programat să îşi facă debutul mondial la sfârşitul acestui an, clienţi români şi-au manifestat interesul pentru primele comenzi, primele unităţi vor fi livrate cel mai probabil în noiembrie-decembrie, iar cele mai luxoase versiuni, precum noul 750iL, vor depăşi pragul de preţ de 180.000 de euro cu TVA. Ce aduce în plus maşina în ceea ce priveşte dinamica, eficienţa, confortul la rulare şi siguranţa pe timpul deplasării? Noul BMW Seria 7 „împrumută“ de la modelele i3 şi i8 plasticul ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) în structura caroseriei, sistemul hybrid plug-in pentru noul BMW 740e, care de asemenea beneficiază de experienţa BMW i, sistemul de şasiu activ Executive Drive Pro cu reglaje proactive ale trenului de rulare pe baza informaţiilor oferite de o cameră video cu vedere stereoscopică şi sistemul de navigaţie sau butonul Driving Experience Control cu mod Adaptive alături de setările Sport, Comfort şi EcoPro.

O noutate pentru acest segment sunt farurile BMW cu laser. Pentru că este vorba de o limuzină, unde deseori beneficiarul stă pe locul din spate, maximizarea stării de bine în spate este susţinută prin Executive Lounge, ce include o funcţie de rabatare a scaunului pasagerului faţă pentru mai mult loc în spate, funcţie de masaj extinsă şi Vitality – program asistat de stretching pentru călătoriile lungi –, acoperiş din sticlă Sky Lounge Panorama cu iluminare LED, covor de lumini Welcome, la deschiderea uşilor, sau suportul de smartphone cu staţie de încărcare prin inducţie.

De-a lungul istoriei BMW Seria 7 a venit cu inovaţii precum instalarea unui sistem de navigaţie la bord încă din 1994, când sistemul GPS era încă la început pentru utilizarea „civilă“. De asemenea, tot BMW Seria 7 introducea la începutul deceniului trecut conceptul de sistem de infotainment cu BMW iDrive, concept preluat acum de mai toţi constructorii, atât premium, cât şi de volum.

Inovaţiile din sistemul de operare şi tehnologia de asistare a conducătorului includ extinderea sistemului iDrive pentru a include un Touch Display şi control al gesturilor BMW, precum şi Touch Command, ce reprezintă o tabletă pentru controlul funcţiilor din automobil, şi noul BMW Head-Up Display ce oferă o suprafaţă de proiecţie cu 75% mai mare, avertizare la trafic transversal, asistare a controlului direcţiei şi al benzii, protecţie activă în caz de coliziune laterală, Surround View cu imagine 3D View şi sistem Remote Control Parking ce permite parcarea asistată de la distanţă prin intermediul telecomenzii din cheie.

Versiunea cu ampatament lung a noului BMW Seria 7 va fi disponibilă şi cu acoperiş de sticlă Sky Lounge Panorama, care de asemenea este o dotare unicat în segmentul sedanurilor de lux. Lumina emisă de modulele LED montate pe lateral este distribuită uniform pe suprafaţa de sticlă, unde luminează un model imprimat care creează imaginea unui cer înstelat. Pentru acest efect se folosesc în total 15.000 de LED-uri. Tehnologia nu este una nouă, ci este preluată de la Rolls-Royce. O altă opţiune ce poate fi comandată pentru accentuarea stării de bine la bordul automobilului este pachetul Ambient Air, care ionizează şi parfumează aerul.

În prezent este disponibilă o selecţie de opt arome. Totodată, calitatea remarcabilă a sunetului se datorează nou dezvoltatului sistem de sonorizare surround Bowers & Wilkins Diamond de 1.400 W, care a fost special acordat pentru interiorul noului BMW Seria 7.

Primele limuzine Seria 7 sunt aşteptate la sfârşitul lunii noiembrie pe piaţa locală şi este de aşteptat ca noul model să aducă schimbări în piaţă. Cel mai important este rezultatul luptei dintre giganţii auto şi vârfurile lor de gamă, care vor modela piaţa auto şi structura de achiziţii în viitorul apropiat.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/cum-arata-viitorul-pietei-de-lux-14852257
14852257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.