Andrei Florescu: Strategul securităţii cibernetice a companiilor
Vârstă: 37 de ani
Funcţie: senior vice president of products and engineering pentru soluţii de business
Companie: Bitdefender
Număr de angajaţi (2021): peste 1.600
Venituri totale (2020): 900 mil. lei
Experienţă: Andrei Florescu este responsabil cu strategia de produs, proiectarea şi dezvoltarea Bitdefender GravityZone, platforma de securitate cibernetică pentru companii. El conduce o echipă globală de peste 300 de experţi din domeniul securităţii cibernetice, care concep, dezvoltă şi lansează pe piaţă soluţii inovatoare de securitate la nivel de endpoint, securitate pentru workloadurile în cloud şi servicii administrate de detecţie şi răspuns. Florescu lucrează acum din Texas, SUA, şi a petrecut mai bine de doisprezece ani la Bitdefender, unde a lucrat în zona de produse, relaţii cu clienţii şi a dus numeroase idei la stadiul de produs. A absolvit Universitatea Politehnica din Bucureşti şi este licenţiat în inginerie electrică şi telecomunicaţii.
♦ Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?
Am avut privilegiul de a face parte din echipa Bitdefender pentru ultimii 12 ani, echipă alături de care am contribuit la crearea şi comercializarea a nenumărate inovaţii tehnologice în domeniul cybersecurity.
Este un sentiment puternic de împlinire profesională să vezi cum tehnologii dezvoltate de o companie românească ajung în mâna celor mai mari companii internaţionale şi contribuie la siguranţa informatică a businessurilor lor.
♦ Cine este mentorul tău?
Acum mulţi ani am cunoscut un antreprenor român care a trăit în Canada vreo 20 de ani, fondator al unei companii de cybersecurity care oferea soluţii de network security pentru piaţa enterprise din America de Nord. Relaţia profesională pe care am cultivat-o cu el m-a ajutat foarte mult în dezvoltarea mea personală şi mi-a oferit oportunitatea de a înţelege bine industria cybersecurity şi piaţa americană.
♦ Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?
Cred că există multe provocări semnificative şi urgent de adresat de natură socială, geopolitice şi climatice. Fiecare dintre acestea poate avea rezolvări care necesită planuri de lungă durată şi cer atenţia societăţii civile şi guvernelor. Însă, cred că o provocare semnificativă este legată de manipularea maselor de către actori periculoşi folosind platformele de media şi social media – fenomenul „fake news” care a luat amploare semnificativă în ultimii ani şi afectează negativ multe încercări de rezolvare a problemelor majore din societate.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro