Iranianul Asghar Khamseh câştigă distincţia Fotograful Anului la cel mai mare concurs de fotografie din lume - GALERIE FOTO
Câstigatorii celei mai mari competiţii de fotografie din lume, Sony World Photography Awards 2016, sunt anunţaţi astăzi de către World Photography Organisation. Atât imaginile castigătoare cât şi locurile secundare vor fi prezentate în cadrul expoziţiei de la Somerset House, Londra, în intervalul 22 aprilie – 8 mai.
Cea de-a noua ediţie a concursului a beneficiat de un număr-record de 230.103 de înscrieri, iar juriul i-a acordat premiul “Fotograful Anului L’Iris d’Or“ fotojurnalistului Iranian Asghar Khamseh.
Lucrarea a fost aleasă din cele selecţiile câştigătoare de la cele 14 categorii Professional, care au fost de asemenea anunţate astăzi. ”Fire of Hatred” este o serie de portrete care înfăţişează victimele atacurilor cu acid, dându-le acestora oportunitatea de a se face auziţi. Premiul de 25.000 de dolari acordat lui Khamseh a fost anunţat la ceremonia de decernare a premiilor SWPA, în Londra. Acesta fost premiat alături de câştigătorii şi finaliştii celor 14 categorii Professional.
În cadrul ceremoniei, World Photography Organisation i-a acordat lui Kei Nomiyama (Japonia) distincţia ”Open Photographer of the Year” şi un premiu de 5.000 de dolari.
FOTOGRAFUL ANULUI L’IRIS D’OR– ASGHAR KHAMSEH
Născut în Tehran în 1963, Asghar Khamseh lucrează ca fotojurnalist pentru Mehr News Agency, Iran, a căror muncă se concentrează în principal pe drepturile omului în Iran. Seria de fotografii câştigătoare ”Fire of Hatred” atrage atenţia asupra numărului atacurilor cu acid, care este în creştere în Iran.
“Seria lui Asghar Khamseh, ”Fire of Hatred” pune privitorul faţă în faţă cu imagini puternice, care trebuiesc privite atent, cu empatie şi respect, astfel că cel care le priveşte devine mai mult decât un simplu observator, devine un martor. Juriul şi-a exprimat în unanimitate admiraţia pentru munca depusă şi modul în care este expusă această tragică practică”, a declarat Dominique Green, Preşedintele juriu la categoria Documentary.
CÂŞTIGĂTORUL CATEGORIEI OPEN – KEI NOMIYAMA, JAPONIA
Lucrarea “Enchanted Bamboo Forest” de Kei Nomiyama a fost selectată ca cea mai bună fotografie din lume, de un juriu condus de Jael Marschner, fostul editor de imagine al Time Out London/Sunday Times Travel. Fotograful a primit un premiu de 5.000 de dolari în cadrul ceremoniei din Londra.
Nomiyama, doctor în Chimia Mediului la Universitatea Ehime din Japonia, este atras de fotografierea vieţii sălbatice şi de a celei subacvatice. Fotografia lui a fost realizată în munţii Insulei Shikoku şi surprinde licuriciul Luciola parvula la începutul sezonului ploios
CÂŞTIGĂTORUL CATEGORIEI YOUTH – SAM DELAWARE, SUA
Portretul surorii fotografului i-a adus tânărului student de 18 ani Sam Delaware titlul de Youth Photographer of the Year. Născut în Freeport, Maine, Delaware acesta urmează cursurile şcolii Angwin din California. Delaware este un fotograf autodidact şi fotografiază de la vârsta de 12 ani.
CÂŞTIGĂTORUL COMPETIŢIEI STUDENT FOCUS
Sofia Jern, în vârstă de 23 de ani, studentă la Universitatea de Ştiinţe Aplicate Novia din Finlanda, a obţinut premiul de fotograful anului la categoria Student Focus
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro