Vlad Octavian Vărzaru: „Oamenii, cunoştinţele si experienţa acestora reprezintă probabil cel mai valoros bun pe care o companie îl poate deţine, iar dezvoltarea şi păstrarea acestora trebuie sa fie un obiectiv al fiecărui manager”

Postat la 11 august 2021 178 afişări

Vlad Octavian Vărzaru: „Oamenii, cunoştinţele si experienţa acestora reprezintă probabil cel mai valoros bun pe care o companie îl poate deţine, iar dezvoltarea şi păstrarea acestora trebuie sa fie un obiectiv al fiecărui manager”

Cred că jobul ideal este…  cel care îmi aduce în permanenţă provocări de ordin creativ, constructiv, tehnic în sensul dezvoltării, optimizării proceselor şi tehnologiilor.

Obiectivul meu principal în rolul actual este… de a identifica şi utiliza metode de creştere a profitabilităţii prin implementarea de măsuri de eficientizare a proceselor. Încă din perioada anterioară am promovat soluţii care au condus la securizarea şi creşterea producţiei locale de gaze naturale prin tehnologii adaptate specificului economic al zonei de producţie Moesia.

Lucrul de care sunt cel mai mândru este… că, sprijinit de o echipă extraordinară, am contribuit la crearea unui centru de monitorizare, analiză şi eficientizare a fluxurilor de gaze la nivelul OMV Petrom prin intermediul căruia am optimizat fluxurile tehnologice şi am contribuit la creşterea cu 40% a eficienţei procesării volumelor de gaze naturale conducând astfel, după caz, la securizarea sau creşterea volumelor de gaze naturale livrate.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este… că oamenii, cunoştinţele si experienţa acestora reprezintă probabil cel mai valoros bun pe care o companie îl poate deţine, iar dezvoltarea şi păstrarea acestora trebuie sa fie un obiectiv al fiecărui manager. În dinamica mediului de afaceri actual, aceste cunoştinţe si experienţe sunt, de fapt, ceea ce sprijină veniturile din anii următori.

Când eram copil, visam… să lucrez într-un mediu tehnic. De mic am fost fascinat de tehnologie şi extrem de curios să aflu cum funcţionează lucrurile, ceea ce cred că a contribuit mult la dezvoltarea mea. Am învăţat foarte multe, chiar dacă cheltuiala familiei mele a fost pe alocuri considerabilă având în vedere pagubele produse pe parcursul iniţiativelor de „research” din copilărie

Calitatea principală pe care o caut la un coleg este…. dorinţa de a face o diferenţă.


Vârstă: 40 de ani

Funcţie: Director Zona de Producţie Moesia în cadrul OMV Petrom, divizia Upstream

Companie: OMV Petrom

Cifră de afaceri (grupul OMV Petrom, anul 2020): 19,72 mld. lei

Număr de angajaţi: 10.761

Investiţii recente: 3,2 mld. lei


Numărul colegilor din echipa sa: în cadrul zonei de producţie Moesia (care se întinde în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov) lucrează aproximativ 600 de persoane, angajaţi ai OMV Petrom, la care se adaugă un număr semnificativ de colaboratori.


Experienţă: Multiple proiecte şi iniţiative pentru eficientizarea proceselor aferente producţiei şi tratării hidrocarburilor, precum şi de optimizare a managementului reţelelor de gaze naturale.


Domeniile pe care se concentrează în prezent: zona de producţie Moesia are în portofoliu zăcăminte mature de petrol şi gaze, iar eforturile lor sunt concentrate pe maximizarea eficienţei activităţilor pentru combaterea declinului natural.

Profilul lui Vlad Octavian Vărzaru a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, ediţia 2021. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.