(P) Foloseşte smartphone-ul pentru a-ţi conduce mai eficient afacerea
Atunci când ne gândim la telefonul nostru, ştim deja că a devenit mult mai mult decât un simplu instrument de apelare. Smartphone-urile de astăzi au devenit indispensabile pentru gestionarea şi extinderea afacerilor. Noile generaţii de antreprenori se bazează din ce în ce mai mult pe acestea pentru a-şi conduce business-ul.
Nu ai nevoie de modele foarte noi, e suficient să deţii un iPhone 14, iPhone 15 sau chiar telefoane mai vechi, pentru a beneficia de toate instrumentele necesare unei bune strategii de business. Cu un simplu smartphone poţi desfăşura întâlniri de afaceri, crea campanii publicitare, gestiona veniturile şi cheltuielile şi chiar încheia contracte importante.
Schimbarea a fost determinată, în timp, de numeroşi factori, printre care progresele tehnologice (puterea de procesare a unui telefon este comparabilă cu cea a unui laptop), conectivitatea îmbunătăţită (poţi comunica cu parteneri de afaceri indiferent de zona geografică) şi ecosistemele avansate de aplicaţii (Google Play şi Appstore sunt adaptabile oricărui aspect al business-ului tău).
Instrumente şi aplicaţii
Succesul oricărui antreprenor care lucrează în mare parte de pe telefonul mobil se bazează pe o serie de aplicaţii şi funcţii esenţiale. App-urile precum Trello, Asana şi Monday.com te ajută să pui la punct lista de sarcini şi să te conectezi cu membrii echipei tale pe fiecare dintre proiectele pe care le derulezi.
Pe de altă parte, platformele precum Zoom, Microsoft Teams şi Slack îţi permit să te auzi cu angajaţii şi partenerii la orice oră, pentru orice tip de sarcină de lucru.
Pentru bankingul mobil, Paypal este un exemplu foarte bun de gestionare plăţi şi administrare taxe, direct de pe smartphone.
Dacă domeniul în care activezi este marketingul sau desfăşori permanent campanii de promovare, Canva, Hootsuite şi Meta Ads Manager sunt doar câteva dintre tool-urile necesare pentru a te descurca fără probleme doar de pe telefon.
Şi gestionarea fişierelor a devenit mult mai uşoară cu ajutorul Google Drive, Dropbox şi OneDrive, prin care stochezi, partajezi şi accesezi uşor toate documentele de care ai nevoie, chiar şi atunci când nu te afli fizic la birou sau la punctul de lucru.
Avantajele utilizării telefonului în business
Costurile sunt mult reduse atunci când îţi foloseşti telefonul pentru a gestiona afacerea, economisind spaţiu şi energie. În plus, beneficiezi de flexibilitate şi libertatea de a lucra din orice loc îţi doreşti, fie acesta o cafenea sau o plajă liniştită.
De asemenea, pentru că instrumentele disponibile pe telefon sunt cât se poate de avansate, eşti mai eficient în toate sarcinile pe care le desfăşori, fiind mai bine organizat şi mai productiv.
Posibile provocări în folosirea telefonului
Cu toate că avantajele sunt multiple, munca de pe telefon poate fi limitativă din anumite puncte de vedere. De exemplu, un ecran mic poate deveni un obstacol pentru sarcini mai complexe precum proiectele de design sau editarea unor documente de mari dimensiuni. O posibilă soluţie ar fi să ai un laptop la îndemână, în special pentru acest tip de proiecte.
Şi securitatea datelor vine cu o serie de riscuri atunci când lucrezi direct de pe smartphone. Asigură-te că investeşti în VPN-uri şi în aplicaţii cu grad sporit de securitate. De asemenea, nu uita să faci frecvent backup fişierelor importante.
Mai mult, nu omite să ai surse de rezervă pentru folosirea internetului, precum un dispozitiv hotspot, pentru a evita întreruperile fluxului de lucru.
În final, dincolo de aspectele tehnice ale acestui stil de lucru, ai grijă să nu estompezi linia fină dintre viaţa personală şi cea profesională. Stabileşte clar intervalele de lucru şi acordă timp suficient relaţiilor interpersonale.
Câteva sfaturi pentru antreprenori
Pentru a te bucura de sesiuni de lucru neîntrerupte, investeşte într-un dispozitiv de bună calitate, de la un producător cu o bună reputaţie. Printre cele mai importante specificaţii se numără puterea mare de procesare, spaţiul generos de stocare şi rezistenţa crescută a bateriei. Pentru extra funcţionalitate, cumpără accesorii utile precum tastatură sau baterie portabilă.
Ia-ţi timp suficient pentru a învăţa în detaliu aplicaţiile şi programele pe care le vei folosi, cu ajutorul cursurilor online, şi automatizează sarcinile repetitive pentru a economisi timp.
Alocă-ţi timp pentru a te conecta cu alţi profesionişti din domeniul în care activezi, cu ajutorul platformelor de networking precum Linkedin. De asemenea, este important să fii tot timpul la curent cu inovaţiile din domeniul tău, pentru a nu pierde parte din dezvoltarea tehnologiei menite să te ajute să creşti.
Care este viitorul antreprenoriatului flexibil?
Inteligenţa artificială şi realitatea virtuală vor aduce cu siguranţă un ajutor imens în gestionarea şi dezvoltarea afacerii tale. Accesul la instrumente din ce în ce mai sofisticate va fi disponibil oricui, astfel că graniţa între spaţiul de lucru fizic şi cel virtual va deveni din ce în ce mai estompată.
Deja observăm tendinţe accentuate către un stil de viaţă sută la sută digital şi un mod de lucru complet diferit de cel de odinioară. Prin accesibilitate, flexibilitate şi inovaţie, antreprenorii devin din ce în ce mai creativi, redefinind modul în care îşi dezvoltă afacerile. Cu o viziune potrivită şi determinare pe măsură, toate obiectivele tale vor putea fi îndeplinite doar cu ajutorul smartphone-ului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro