Cele mai inovatoare companii: MedLife, succes în implementarea celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală la Spitalul Humanitas din Cluj

Postat la 20 mai 2024 39 afişări

Cele mai inovatoare companii: MedLife, succes în implementarea celei mai noi tehnologii robotice din lume în practica neurochirurgicală la Spitalul Humanitas din Cluj

Intervenţiile chirurgicale, indiferent de gradul lor de dificultate, aduc o schimbare semnificativă în viaţa pacientului, marcând un punct de cotitură în evoluţia sa medicală. În domeniul neurochirurgiei, accentul cade în mod special pe intervenţiile de natură complexă, care necesită abordări specializate şi tehnologii avansate pentru a fi efectuate cu succes. Progresele înregistrate în medicină şi evoluţia tehnologică au adus îmbunătăţiri semnificative în practică, contribuind atât la excelenţa actului medical, cât şi la experienţa pacienţilor, care beneficiază acum de intervenţii mai puţin invazive şi de perioade de recuperare mai scurte.

În calitate de lider incontestabil pe piaţa serviciilor medicale private din România, MedLife se remarcă ca fiind una dintre cele mai inovatoare entităţi din ţară, aducând în prim-plan numeroase inovaţii în sectorul sănătăţii în ultimii ani. Unul dintre cele mai recente şi relevante proiecte ale companiei a avut loc la sfârşitul anului trecut, când a integrat cea mai avansată tehnologie robotică din lume în cadrul practicii neurochirurgicale de la Spitalul Humanitas din Cluj. Această investiţie semnificativă, evaluată la aproximativ 2 milioane de euro, ilustrează angajamentul ferm al MedLife pentru inovare şi pentru furnizarea de servicii medicale superioare, menite să ofere pacienţilor o îngrijire de cea mai înaltă calitate.

Mai exact, este vorba despre suita formată din sistemul de imagistică robotică mobilă, augumentare virtuală, neuronavigaţie şi chirurgie robotică Brainlab, cu ajutorul căreia echipa de medici buni a Spitalului MedLife Humanitas realizează intervenţii minim invazive pentru cazurile complexe ale coloanei vertebrale.

În prezent, Spitalul MedLife Humanitas este primul şi singurul centru din România care deţine această tehnologie, iar la nivel european sunt doar 20 de proiecte de acest calibru.

Intervenţii complexe şi o experienţă inedită pentru pacienţi

Suita de echipamente Brainlab este formată din sistemul de imagistică tridimensională intraoperatorie Loop-X, sistemul de neuronavigaţie Curve şi braţul robotic Cirq. Acest ansamblu, prin componentele sale, permite aplicarea unor tehnici chirurgicale care nu ar fi posibile în neurochirugia clasică.

În aceste situaţii, sistemul de imagistică permite scanarea tridimensională în timp real, oferind date imagistice de înaltă calitate chiar în timpul operaţiei. Ulterior, imagistica preoperatorie este fuzionată cu imaginile intraoperatorii, formând un tot unitar care ajută medicii chirurgi în planificarea extrem de precisă a paşilor operatorii. Acurateţea şi precizia fiecărui gest chirurgical este asigurată de neuronavigaţie în combinaţie cu braţul robotic.

În completarea suitei robotice, Spitalul MedLife Humanitas deţine şi ochelari de realitate augumentată şi simulare. Aceştia permit o „călătorie” în interiorul corpului uman şi vizualizarea directă a patologiei înainte de intervenţia chirurgicală, prin navigarea hărţii generate 3D de sistemul Brainlab din investigaţiile CT sau RMN realizate înainte de operaţie. Astfel, medicul poate planifica cu o mai mare precizie intervenţia, iar pacientul beneficiază de o înţelegere aprofundată a patologiei sale.

Avantajele pacienţilor

Odată cu utilizarea suitei, pacienţii Spitalului MedLife Humanitas care necesită intervenţii chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale beneficiază de multiple avantaje.

În primul rând, sistemul permite utilizarea unor tehnici chirurgicale minim invazive, prin incizii milimetrice şi cu o afectare cât mai redusă a ţesuturilor. Pentru pacienţi, acest lucru se traduce printr-o rată a complicaţiilor mult scăzută, dureri postoperatorii diminuate, posibilitatea de mobilizare extrem de rapidă după operaţie şi perioadă minimă de spitalizare. Mai mult decât atât, utilizarea acestei tehnici scade dramatic timpul petrecut de pacient în sala de operaţii, sub anestezie generală, precum şi riscurile asociate intervenţiei chirurgicale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.