7 lucruri care nu ar trebui spuse niciodată de un candidat la un interviu de angajare

Autor: Ioana Matei Postat la 23 septembrie 2015 3536 afişări

7 lucruri care nu ar trebui spuse niciodată de un candidat la un interviu de angajare

Lucrurile nepotrivite spuse în cadrul unui interviu de angajare pot să îţi distrugă şansele de angajare pe postul visat.  ”Cât concediu voi avea”, ”Cât timp trebuie să lucrez aici până a fi eligibil pentru concediu”, ”Cât timp va trece până voi începe să acumulez zile de concediu” sunt primele întrebări pe care consultantul Barry Majer le-a auzit în cadrul unui interviu de angajare la care a participat, potrivit Monster.com. ”Dacă iniţial părea un candidat ideal, după ce a pus întrebările respective părea că tot ce îşi doreşte este să plece de la muncă.”

Este important să pui întrebări în timpul unui interviu de angajare, dar nu pe cele legate de timpul liber. Monster.com completează lista subiectelor care nu ar trebui abordate în cadrul unui interviu:

1. Îmi cer scuze că am întârziat

Este important să fiţi punctuali în momentul în care mergeţi la un interviu. ”Dacă nu poţi fi punctual în momentul în care soliciţi un post, cât de mult vei întârzia după ce vei fi angajat?”, argumentează consultantul de carieră Alex Simon.

2. Vă deranjează dacă răspund la telefon?

Să răspunzi la telefon sau la un mesaj în timpul unui interviu de angajare este atât nepoliticos, dar transmite şi semnalele care spun că să vă angajaţi nu reprezintă una dintre priorităţile voastre. ”Lasă-ţi telefonul în maşină, acasă, oriunde, dar nu-l aduce la un interviu”, continuă Simon.

3. Sunt un perfecţionist

Dacă primiţi întrebarea legată de cele mai mari slăbiciuni ale voastre, nu încercaţi să răspundeţi cu unul dintre punctele voastre forte, spune Jim Giammatteo, autorul cărţii ”Interviuri fără greşeli”. ”Dacă spui că eşti un perfecţionist sau workaholic, poţi la fel de bine să pleci acasă. Orice bun recrutor ştie că toţi candidaţii au slăbiciuni. Dacă nu poţi să le recunoşti, înseamnă că fie nu le cunoşti, ori nu eşti persoana pe care ei o caută.”

4. ”Aplic pentru acest post pentru că îmi va oferi posibilităţile...”

Dacă credeţi că vorbind despre abilităţile şi experienţa pe care le veţi câştiga lucrând pe un anumit post reprezintă un compliment pentru companie, această abordare este una greşită. ”Puteţi vorbi, în schimb, despre cum veţi contribui voi la a aduce plus valoare companiei”, spune coach-ul în domeniul leadership-ului Susan Bernstein. ”Aceasta este o greşeală frecventă şi subtilă care distanţează candidaţi buni de o conexiune cu angajatorul.”

5. Nu sunt sigur că sunt potrivit pentru acest post, dar...

”Oricine este nesigur până când este angajat”, spune Bernstein. ”Angajatorul nu se aşteaptă să lucrezi la randament maxim în prima zi a noii funcţii. Dacă poţi să faci 75% sau mai mult din responsabilităţile pe care aceasta le presupune, aplică. Apoi pune accentul pe punctele tale forte, mai degrabă decât asupra îndoielilor.”

6. Vreau să vorbesc cu delfinii

CEO-ul TalktoCanada, Marc Anderson, este deseori implicat în interviurile potenţialilor angajaţi şi spune că unul dintre candidaţii pe care i-a cunoscut era nerăbdător să vorbească despre pasiunea sa pentru delfini. ”A spus că îşi doreşte ca într-o zi fiecare dintre noi să comunice cu delfinii deoarece ei pot să ne împrospăteze spiritualitatea.” Revelaţia acestui candidat nu l-a ajutat să obţină postul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/7-lucruri-care-nu-ar-trebui-spuse-niciodata-de-un-candidat-la-un-interviu-de-angajare-14737751
14737751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.