Adventum continuă parteneriatul cu Genpact în cea mai mare tranzacţie din ultimii 10 ani
Indienii de la Genpact semnează cu Adventum un contract-gigant de peste 40-45 mil. euro pentru închirierea unei clădiri din proiectul Hermes Business Campus
Genpact România, furnizor de servicii de outsourcing american fondat în India în 1997 care acum are sediul central în New York, cu peste 3.000 de angajaţi şi afaceri de peste 128,2 mil. euro în 2022 la nivel local, a semnat pentru 30.000 mp de birouri, reprezentând întreaga clădire A din cadrul proiectului Hermes Business Campus din Dimitrie Pompeiu, cumpărat în 2021 de ungurii de la Adventum.
“Innoirea realizată de Genpact in Hermes Business Park este o tranzacţie semnificativă şi pentru că validează sub-piaţa Dimitrie Pompeiu pe termen lung, ca o zonă modernă şi sustenabilă de birouri, în top 3 al zonelor din Bucureşti, din punct de vedere al înnoirilor de contracte”, a adăugat Alina Calciu, Head A&T Occupiers Services la CBRE România.
„Continuarea parteneriatului cu Adventum reconfirmă angajamentul nostru de a continua investiţiile şi creşterea în Romania. Oamenii noştri sunt în centrul tuturor acţiunilor Genpact, aşa încât dorim să le oferim un spaţiu de lucru care să stimuleze creativitatea şi inovaţia, creând în acelaşi timp valoare pentru piaţa românească şi pentru clienţii noştri”, a declarat Alexandru Stoenescu, Country Leader pentru Genpact România şi Bulgaria.
Genpact este un jucător dominant în parcul HBC, format din trei clădiri de clasă A, cu o suprafaţă totală de 75.000 mp, fiind chiriaşul ancoră. Grupul Adventum, un manager de fonduri cu accent pe investiţii imobiliare în piaţa CEE, a fost înfiinţat în 2006 şi este deţinut în întregime de către management. Adventum pune accent pe sustenabilitate, cu active totale gestionate de 1 miliard de euro. În 2021, compania de bază a Grupului, Adventum International Ltd., a achiziţionat Hermes Business Campus de la dezvoltatorul belgian Atenor, iar recent a anunţat planuri de anvergură de modernizare a parcului si aducerea acestuia la nivelul Excellent In-Use V6, conform standardului de certficare BREEAM.
Echipa Griffes a coordonat procesul către un rezultat care să răspundă realităţilor unei pieţe de birouri extrem de agitate. „Am început discuţiile şi am schimbat primele idei despre cum să conturăm mai bine acest parteneriat acum mai bine de 1 an. Am realizat o strategie sofisticată pentru a oferi proprietarului un acord de închiriere solid, ţinand cont in acelaşi timp de obiectivele setate şi de flexibilitatea cautată de cel mai mare chiriaş din piaţă. Fundamentul tranzacţiei a fost încrederea şi viziunea; am lucrat mult cu interpretarea datelor chiriaşului, pentru a acoperi atât incertitudinile contextului, cât şi fermitatea planurilor lor de afaceri pentru România, îmbogăţite cu toate resursele noastre creative pentru a sprijini un proprietar cu adevărat vizionar”, a declarat Andreea Paun, fondatoarea Griffes, cea mai mare companie de consultanţă imobiliară din România cu 100% capital naţional şi singura din domeniu specializată în reprezentarea proprietarilor.
Genpact rămâne cel mai mare ocupant pe piaţa locală în ceea ce priveşte spaţiul de birouri şi suprafata în metri pătraţi. Compania pune un puternic accent pe utilizarea eficientă a spaţiului, sustenabilitate şi bunăstarea angajaţilor. În viitor, Genpact, în coordonare cu proprietarul, intenţionează să dezvolte facilităţi noi care să satisfacă cerinţele de lucru în aer liber ale personalului, echilibrând în acelaşi timp activităţile dintre viaţa privată şi muncă. Organizaţia intenţionează să menţină flexibilitatea în design pentru a răspunde prompt solicitărilor clienţilor.
„Prin această implicare de lungă durată, Adventum îşi arată interesul profund în viaţa comunitaţii chiriaşilor noştri şi în portofoliul pe care îl gestionăm. Echipa noastră este angajată să ofere randamente remarcabile investitorilor noştri. Acordul de închiriere extins pentru acest spaţiu impresionant este o dovadă a încrederii noastre în produsele de birouri, în care am crezut cu tărie de la început”, a explicat Marcell Mihalyfi, Partener şi Head of Asset Management la Adventum.
Zona Dimitrie Pompeiu a anunţat un amplu proces de reamenajare urbană începând cu mijlocul anului 2024, iar Primăria a lansat deja licitaţia pentru achiziţia studiului de fezabilitate. Procesul semnificativ de reconfigurare va include o nouă şosea care va conecta şoseaua Pipera, Bulevardul Dimitrie Pompeiu şi Strada Fabrica de Glucoză, precum şi o facilitate Park&Ride. Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la 4 benzi, 2 pentru fiecare direcţie, linia de tramvai va fi extinsă, conectivitatea îmbunătăţită, iar pistele pentru biciclete şi trotuarele vor fi complet reînnoite.
În ultimul an, piaţa de închirieri de birouri din această zonă a înregistrat o activitate tranzacţională de peste 80.000 mp, din care cererea nouă a fost de 28.000 mp. Cei mai mulţi dintre marii jucători au decis să rămână sau chiar să se extindă în zonă, în timp ce cei mai mulţi noi ocupanţi au venit din cartierul de birouri Pipera fără acces la metrou şi cu dorinţa de modernizare si upgrade. Domeniile lor de activitate includ bunuri de larg consum (FMCG), comunicaţii, construcţii şi tehnologie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro