Cine este românca care a reuşit să construiască o companie cu afaceri de sute de milioane de lei, acum lider în domeniul în care activează

Postat la 19 iulie 2024 2817 afişări

Cine este românca care a reuşit să construiască o companie cu afaceri de sute de milioane de lei, acum lider în domeniul în care activează

100 Cele mai puternice femei din business. Lucia Costea, Cofondatoare şi CEO Secom Healthcare, Secom Healthcare 

Cifră de afaceri (2023): 178,5 mil. lei

Număr de angajaţi: 200


Biografie:

Lucia Costea este cofondator şi CEO al Secom Healthcare Group, companie antreprenorială românească, lider de autoritate pe piaţa de suplimente alimentare.

Este de părere că un business de succes, sustenabil trebuie să aibă la bază o misiune, un higher purpose, nu doar o viziune de afaceri şi este susţinut de o cultură organzaţională puternică şi de lideri autentici, empatici, care pot construi încredere reciprocă şi colaborare reală în echipele pe care le conduc.


► Cu două decenii în urmă, ca studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, specializându-mă în germană şi rusă, perspectiva mea profesională era în mare măsură influenţată de pasiunea mea pentru limba germană. Eram profund îndrăgostită de această limbă, ceea ce m-a determinat să împărtăşesc această pasiune predând limba germană copiilor de grădiniţă, liceenilor care aspirau să urmeze aceeaşi facultate şi adulţilor, prin cursuri specializate. Această experienţă mi-a oferit multă împlinire şi satisfacţie, îmi plăcea foarte mult ceea ce făceam şi eram convinsă că vreau să fiu profesoară cel puţin pentru o perioadă. În acelaşi timp, spiritul meu curios şi dorinţa de a explora mă făceau să îmi doresc mai mult, să caut noi oportunităţi. Era o perioadă de descoperire, în care îmi doream să văd ce alte drumuri pot încerca, chiar dacă îmi era drag ceea ce făceam. Aceste aspiraţii şi deschiderea de a învăţa, de a creşte, de a evolua m-au condus în cele din urmă pe drumul antreprenoriatului, un teritoriu necunoscut la acel moment, dar care avea să devină nucleul carierei mele.

► Am văzut antreprenoriatul mai degrabă ca pe un proiect temporar, o aventură din care să învăţ, să mă dezvolt şi să descopăr noi perspective. Totuşi, această „aventură” s-a transformat destul de rapid într-o pasiune şi în fundamentul carierei mele. Am gestionat schimbările şi noutatea cu deschidere, curaj şi o disponibilitate constantă de a învăţa, de a construi şi de a munci. Fiecare provocare întâlnită a fost percepută de mine ca o şansă de creştere, iar adaptabilitatea şi receptivitatea la noile oportunităţi m-au ajutat să navighez prin această călătorie neaşteptată, cu  entuziasm şi bucurie.

► În următorii 20 de ani, mă aştept la o transformare profundă şi accelerată a lumii şi, implicit, a industriei suplimentelor alimentare, atât la nivel global, cât şi în România. Având în vedere ritmul în care se dezvoltă tehnologia şi se schimbă preferinţele consumatorilor, industria de suplimente alimentare este pregătită pentru o revoluţie semnificativă, axată pe personalizare, inovaţie şi sustenabilitate. Viziunea mea este că suplimentele alimentare vor deveni un pilon central al unui stil de viaţă sănătos, pe măsură ce categoria va fi mult mai bine înţeleasă şi apreciată de populaţie pentru rolul esenţial în prevenţie. În România, unde industria este încă la început comparativ cu alte pieţe dezvoltate, cum ar fi SUA, există un potenţial uriaş de creştere, inovare.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.