Un pumn de migdale consumat zilnic poate fi cea mai recentă metodă prin care poţi scădea în greutate, sugerează un nou studiu.
Cercetarea Universităţii din Australia de Sud a constatat că mâncatul a 30 până la 50 de grame de migdale zilnic poatre regla apetitul, ceea ce ar duce la mai puţine calorii consumate în fiecare zi.
Cercetarea, care a examinat atât hormonii care reglează pofta de mâncare, cât şi modul în care migdalele ar putea ajuta la controlul foamei, a descoperit că, în cele din urmă, consumul acestora a dus la aproximativ 300 de calorii mai puţin consumate la următoarea masă.
Dr. Sharayah Carter, de la Alliance for Research in Exercise, Nutrition and Activity (ARENA) de la UniSA, a declarat într-un comunicat de presă că migdalele sunt „un instrument” de pierdere în greutate datorită efectului lor săţios - un rezultat al conţinutului de proteine, fibre şi acizi graşi nesaturaţi.
În total, 140 de participanţi au participat la studiul publicat în European Journal of Nutrition. Grupul a fost mixt - bărbaţi şi femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, care aveau o greutate stabilă şi erau nefumători.
Participanţii au ţinut post peste noapte, iar apoi au mâncat o gustare alocată aleatoriu de către cercetători: fie migdale, fie un baton de mere coapte care aveau o cantitate echivalentă de energie. Un grup mai mic de participanţi la studiu a consumat o masă tip bufet.
Hormonii de reglare a apetitului participanţilor au fost examinaţi înainte de consumul gustării, precum şi în mai multe intervale de timp după aceasta - la 30, 60, 90 şi 120 de minute după aceea.
În urma mesei, efectele gustării au fost examinate de cercetători pentru a vedea cum a influenţat consumul de calorii în timpul mesei. Ceea ce au descoperit a fost că participanţii care au consumat migdale, spre deosebire de gustarea cu carbohidraţi, au consumat cu aproximativ 300 de calorii mai puţin la masă.
Acest lucru s-a datorat saţiozităţii oferite de migdale, care au demonstrat că promovează echilibrul energetic şi, ca urmare, poate sprijini gestionarea sănătoasă a greutăţii, spun cercetătorii.