Apple pariază tot pe inteligenţa artificială: Gigantul tech a lansat luni seară noua gamă de iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro şi 16 Pro Max fără nicio surpriză, dar cu accent pe Apple Intelligence, o nouă suită de tool-uri AI cu care vrea să îşi convingă utilizatorii
Apple a prezentat luni noua seria iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro şi 16 Pro Max, mizând pe Apple Intelligence - o nouă suită de funcţii AI dedicate pentru iPhone-uri, să îşi convingă utilizatorii să cumpere noile modele.
Directorul executiv Tim Cook a declarat că cel mai recent model este primul smartphone Apple „proiectat de la zero” pentru inteligenţa artificială, cu „capacităţi revoluţionare”.
iPhone 16, care va fi pus în vânzare pe 20 septembrie, cu precomenzi începând din această vineri, vine în contextul în care gigantul tehnologic încearcă să se impună ca jucător în domeniul inteligenţei artificiale şi să revigoreze vânzările de iPhone aflate în declin, cu noi funcţii de inteligenţă artificială generativă în cel mai recent sistem de operare, iOS18 - deşi analiştii au fost de acord că lansarea a fost lipsită de surprize majore. Acţiunile Apple au încheiat ziua fără variaţii.
Analiştii de pe Wall Street se aşteaptă ca vânzările de iPhone să primească un impuls anul viitor datorită noilor funcţii „Apple Intelligence”, care includ un asistent vocal Siri îmbunătăţit, funcţii de editare a fotografiilor, ajutoare de scriere şi acces gratuit la ChatGPT prin intermediul unui parteneriat cu OpenAI. Evenimentul de luni a oferit ceva mai multă claritate cu privire la calendarul acestor lansări, care vor începe la câteva săptămâni după vânzarea primelor iPhone 16.
Compania a anunţat că unele elemente cheie ale ofertei sale Apple Intelligence vor fi lansate luna viitoare în limba engleză din SUA şi vor fi lansate cu „engleză localizată” în Marea Britanie, Australia, Canada, Noua Zeelandă şi Africa de Sud în decembrie. Chineza, japoneza, franceza şi spaniola vor fi adăugate anul viitor.
Printre acestea se numără Siri îmbunătăţit, ajutoarele de scriere şi rezumatele e-mailurilor şi notificărilor. Împreună, acestea reprezintă primul val de aplicaţii AI care, speră Apple, vor transforma dispozitivele de consum. Apple Intelligence va fi disponibilă şi pe iPad şi MacBook.
Un portal către ChatGPT al OpenAI pe iPhone este aşteptat să ajungă la utilizatori până la sfârşitul anului, puţin mai târziu decât valul iniţial de aplicaţii de îmbunătăţire a productivităţii care va sosi în octombrie.
Curtarea de către Apple a OpenAI, susţinută de Microsoft - inclusiv o potenţială investiţie directă la orizont alături de Nvidia, care ar evalua start-up-ul AI la peste 100 de miliarde de dolari - a apărut la începutul acestui an, când investitorii au început să îşi exprime îngrijorarea că Apple ar putea rămâne în urma concurenţilor săi.
„Asistăm foarte mult la o cursă a înarmărilor în domeniul inteligenţei artificiale”, a declarat Paolo Pescatore de la PP Foresight. „Am văzut-o cu camerele megapixel, acum este vorba despre cine are cea mai bună platformă AI. Companii precum Google, Microsoft şi Meta fac investiţii uriaşe, iar ROI [randamentul investiţiilor] este încă neclar.”
iPhone 16 va veni în patru modele: Pro, Pro Max, Plus şi un model de bază. Pro şi Pro Max au un ecran mai mare şi o cameră foto mai avansată. Modelul de bază va costa 799 de dolari, Pro 999 de dolari, iar Pro Max, mai mare, un preţ de 1.199 de dolari.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro