Beciul Domnesc, cu afaceri de 120 mil. lei, îşi extinde fabrica din Vrancea pentru vinuri premium. Consumul de vinuri premium, spumante şi perlante este în creştere

Autor: Florentina Niţu Postat la 18 iunie 2024 375 afişări

Grupul Beciul Domnesc, deţinut de familia Georgescu, care are peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie în Vrancea şi Vaslui şi o cifră de afaceri de 121 de milioane de lei în 2023, investeşte în acest an în ex­tin­derea fabricii pentru vinuri premium, segment cu consum în creştere.

Beciul Domnesc, cu afaceri de 120 mil. lei, îşi extinde fabrica din Vrancea pentru vinuri premium. Consumul de vinuri premium, spumante şi perlante este în creştere

Grupul Beciul Domnesc, deţinut de familia Georgescu, care are peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie în Vrancea şi Vaslui şi o cifră de afaceri de 121 de milioane de lei în 2023, investeşte în acest an în ex­tin­derea fabricii pentru vinuri premium, segment cu consum în creştere.

„Cel mai important proiect de in­vestiţii în derulare constă în moder­nizarea şi extinderea capacităţilor de producţie în vederea creşterii calităţii tuturor produselor din portofoliu, a dezvoltării de noi produse premium şi a eficientizării proceselor operaţio­nale“, au răspuns reprezentanţii Beciul Domnesc, trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a catalogului Cei mai mari jucători din economie.

Ei au subliniat că oportunităţile vin din creşterea consumului în seg­mentul de vinuri premium şi a cate­goriei de vinuri spumante şi perlante, iar astfel vor investi în această direcţie, în pofida provocărilor aduse de implementarea sistemului SGR.

Grupul are deja pe piaţă vinuri premium sub brandul Beciul Dom­nesc, iar în portofoliul său se mai găsesc branduri precum Mirabilis Ma­china, Sceptrus, Vinoteca, Comoa­ra Pivniţei, Egregio, Rosé Vérité, potrivit informaţiilor de pe site-ul său.

În prezent, Beciul Domnesc are peste 1.400 de hectare cultivate cu viţă de vie, în podgoriile Coteşti, Odobeşti, Panciu şi Huşi, iar printre soiurile sale se numără Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Traminer, Busuioaca de Bohotin, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasa Româneasca, Fetească Albă, Fetească Regală şi Galbena de Odobeşti.

„Pentru 2024, ne aşteptăm la o consolidare a pieţei vinului şi la creşterea competiţiei atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă“, au precizat reprezentanţii Beciul Domnesc. Grupul concurează pe piaţa locală cu Cramele Recaş, lider de piaţă, Cotnari şi Jidvei. În topul celor mai mari jucători din piaţa vinului, Beciul Domnesc se situează pe locul cinci.

România a produs 4,4 milioane de hectolitri de vin în 2023, cu 15% mai mult decât în 2022 şi cu 4% mai mult decât media ultimilor 5 ani, consolidându-şi poziţia de al şaselea cel mai mare producător de vin din Europa, conform datelor colectate de Oficiul Internaţional al Viei şi Vinului (OIV).

Înfiinţat în anul 1949, grupul Beciul Domnesc este acum unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România. Luchi Georgescu, proprietara sa, mai controlează producătorul de mezeluri Meda Prod 98, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, şi două hoteluri în staţiunea Venus de pe litoralul românesc, cu 348 de camere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.