Boloş: Analizăm suplimentarea plafonului pentru IMM Plus pentru credite de investiţii

Autor: Laura Buciu Postat la 30 mai 2024 25 afişări

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spune că se analizează posibilitatea suplimentării plafonului schemei de ajutor de stat IMM Plus cu 20% strict pentru creditele de investiţii.

Boloş: Analizăm suplimentarea plafonului pentru IMM Plus pentru credite de investiţii

„Am avut astăzi (miercuri -n.r.) o discuţie cu reprezentanţii fondurilor de garantare în cadrul căreia am verificat stadiul distribuţiei creditelor garantate până acum prin IMM Plus, pentru că bugetul de 12,5 miliarde lei s-a utilizat aproape în totalitate”, a spus Boloş, pe Facebook.

Acesta adaugă că a convenit că se analizează posibilitatea suplimentării bugetului schemei cu aproximativ 2,5 miliarde lei, cât permite regulamentul Comisiei Europene.

Condiţia este asigurarea accesului la finanţare pentru firmele care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiţii, nu pentru capital de lucru.

„Am asigura astfel o reechilibrare a ponderii creditelor de investiţii în totalul creditelor garantate în cadrul IMM Plus. Este un mod concret prin care să susţinem dezvoltarea IMM-urilor în contextul mai larg al susţinerii investiţiilor în economie, cu beneficii în creşterea competitivităţii şi întărirea potenţialului de creştere a IMM-urilor”, mai spune Boloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boloş,
imm plus,
investiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.