Boloş, despre creşterea pragului de impozitare a pensiilor: Impactul bugetar este de 662 de milioane

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 septembrie 2024 12 afişări

Boloş, despre creşterea pragului de impozitare a pensiilor: Impactul bugetar este de 662 de milioane

Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei, a declarat miercuri ministrul Finanţelor Marcel Boloş, referindu-se la majorarea pragului de impozitare a pensiilor la 3.000 de lei.

„Impactul bugetar este de 662 de milioane de lei pe care îl avem din această facilitate pe care o acordăm pensionarilor şi nu periclitează sub nicio formă acest demers foarte important pentru pensionari, respectiv plata la timp a pensiilor pentru cei 3,8 milioane de pensionari”, a spus Boloş.

„Nu avem o influenţă respectiv un impact major în anul 2024 în privinţa acestui plafon de venit pentru care este acordată scutirea”, a mai spus ministrul.

Marcel Boloş a adăugat că ministerul a transferat 12,5 miliarde lei în conturile Casei Naţionale de Pensii şi că la 1 octombrie va fi transferată următoarea tranşă de 2,5 miliarde.

„Nu se pune problema sub nicio formă ca în fiecare lună să nu ne onorăm această obligaţie”, a declarat Boloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
impozitare,
pensii,
marcel boloş

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.