Cancel Cancer
Avon România
Motivaţie:
Potrivit reprezentanţilor Avon România, frica de a merge la medic face ca România să fie ţara cu cea mai mare rată de mortalitate cauzată de cancerul la sân, deşi nu are şi cea mai mare incidenţă. Femeile ajung foarte târziu la medic, abia în stadiile 3 si 4, şansele de vindecare pentru cancerul de sân, atunci când este descoperit în stadiile 0 şi 1, fiind de 94%. De aceea, eforturile companiei se concentrează în primul rând pe îndemnarea româncelor să meargă la controlul periodic la sân.
Descrierea proiectului:
Cancel Cancer a început în 2016 sub forma unor Marşuri Roz, în zece oraşe. Iniţiativa a constat în organizarea a zece evenimente de informare despre importanţa prevenţiei cancerului de sân în România. Pe lângă aceste marşuri, compania a oferit fiecărui participant câte o brăţară cu un cod unic, care echivala cu posibilitatea programării pentru o ecografie la o clinică privată parteneră din fiecare oraş. „În 2017 am construit un cabinet medical mobil şi alături de partenerul nostru Kaufland am colindat oraşe mici din România şi am oferit ecografii gratuite, dar şi vouchere pentru mamografie, dacă recomandarea medicului sau vârsta pacientei o impune”, povestesc reprezentanţii companiei. Publicul căruia campania se adresează este reprezentat de femei care nu au acces la informaţie, dar mai ales celor care nu au acces la servicii medicale dedicate. Proiectul a ajuns anul acesta la a patra ediţie şi va fi desfăşurat în 16 oraşe, având alocat un buget de 180.000 de dolari. În 2020 proiectul este structurat în trei etape: iulie-august, august-septembrie şi septembrie-octombrie. Echipa implicată este reprezentată de departamentul de PR din cadrul Avon şi echipa medicală din teren, având drept partener compania Kaufland, iar partea de implementare este executată de Asociaţia Simte Româneşte.
Rezultate:
Prin Cancel Cancer mesajul importanţei unui control la sân ajunge la milioane de femei din România, femei care nu ştiu diferenţa între ecografie şi mamografie, care nu ştiu cât de important este să mergi la un astfel de control în fiecare an, dar mai ales care nu au la dispoziţie în localităţile din care provin aparatură specifică pentru astfel de investigaţii. Din primele 5.000 de vouchere pentru ecografii gratuite oferite în cadrul campaniei, puţin peste 30% s-au şi realizat, unele contribuind la descoperirea multor cazuri de cancer de sân, în cazul unor femei care beneficiau pentru prima dată de o astfel de procedură. Anul acesta proiectul va atinge aproape 7.000 de vouchere oferite în 60 de localităţi din România.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro