Care este jobul viitorului. Această meserie va cuceri lumea pe măsură ce tehnologia avansează VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 27 octombrie 2024 24 afişări

Care este jobul viitorului. Această meserie va cuceri lumea pe măsură ce tehnologia avansează VIDEO

Inteligenţa artificială, roboţii şi chatboţii încep să aibă un cuvânt tot mai greu de spus în privinţa modului în care evoluează lumea de azi şi lumea de mâine. Ţinând cont de nivelul tehnologiilor actuale şi potenţialul lor, viitorul aparţine din ce în ce mai mult celor cu expertiză în tehnologie. Cornel Apostol, director operaţional Prohuman România, este de părere că meseria de IT-ist va fi din ce în ce mai căutată în viitorul apropiat, pentru că va fi următorul motor de creştere economică.

„Chiar dacă şchiopătează, în viitor IT-ul va fi o locomotivă pentru economie, căci toată aceaste investiţii în tehnologie, toată digitalizarea, toată automatizarea, vor trebui să aibă în spate persoane care să construiască. Nu totul se face cu roboţi sau programe” a declarat Cornel Apostol la ZF Live.

Universitatea Politehnica din Bucureşti rămâne una dintre cele mai atractive opţiuni pentru absolvenţii de liceu care doresc să urmeze o carieră în domeniul tehnic. Per total, o medie la nivel de universitate este de trei candidaţi pe loc. Potrivit directorului operaţional Prohuman, Politehnica continuă să atragă studenţi, iar IT-ul, deşi momentan are probleme, va reprezenta în viitor o sursă inepuizabilă de joburi.

„A fost un trend foarte frumos partea asta de IT şi toţi părinţii îşi împingeau copii către această facultate. A pornit cu 10 ani în urmă. Politehnica atrage în continuare foarte  mulţi studenţi. În continuare IT-ul cere forţă de muncă” a mai Apostol la ZF Live.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viitor,
tehnologie,
meserie,
avansare,
video,
director,
roboti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.